Kellemes időtöltés a szabadban: Ötletek a következő piknikhez
Amikor a hőmérséklet lassan emelkedni kezd, és ismét hosszabbak lesznek a nappalok, egyre jobban vonz minket a friss levegő és a természet. És mi lehetne szebb annál, mint kint tölteni az időt szeretteinkkel a szabadban és közben ízletes finomságokat fogyasztani? Egy piknik éppen ideális ehhez. Csupán néhány trükkre, a megfelelő kellékekre, valamint ínycsiklandó receptekre és friss hozzávalókra van szükség. Miután mindent bepakoltunk, irány a legközelebbi park vagy mező.

dm Kft.
Olvasási idő 3 perc
•
2023. 06. 09.

Jól felszerelkezve
Az alapos előkészületek már fél sikernek számítanak. A tökéletes piknikhez nem hiányozhat a megfelelő felszerelés sem. Kell ide piknikkosár és -terítő, evőeszköz, szalvéta, poharak, fényvédő, szemetes zacskó, sörnyitó, valamint tároló- és szállítódobozok. Egy jól sikerült piknikhez hozzátartozik ezenkívül a különféle ételek és italok megfelelő kombinációja. Ideálisak például a szendvicsek, a saláták és a nassolnivalók – kekszek, valamint rágcsálni való krékerek formájában. Ízlés szerint pakolhatunk aszalt gyümölcsöket és dióféléket is a piknikkosárba. A fantáziának semmi sem szabhat határt. Viszont a romlékony vagy könnyen olvadó élelmiszereket – mint a csokoládé – érdemes elkerülni.
Inspirációt keres egy könnyen előkészíthető ételhez, amely fénypontja lehet minden piknikes tányérnak? A színes tofusaláta diós-áfonyás feltéttel tökéletes választás lesz. Nemcsak ízletes és egyszerűen elkészíthető, de tele van értékes tápanyagokkal és vitaminokkal is. A tavaszi hangulat garantált!
Recept: Színes tofusaláta diós-áfonyás öntettel
Hozzávalók:
- római- vagy jégsaláta
- koktélparadicsom
- uborka
- paprika
- hüvelyesek (ízlés szerint pl. kukorica, bab- vagy csicseriborsó)
- olajbogyó
- fűszersó
- tofu (ízlés szerint natúr vagy füstölt, vagy a kettő kombinációja)
- citromlé vagy friss citrom préseléshez
- olívaolaj
- balzsamecet
- diófélék (pl. kesudió vagy dió)
- áfonya
Elkészítés
Először mossa meg alaposan a salátát, majd tépkedje vagy vágja falatnyi nagyságúra. Ezután kockázza fel a paradicsomokat, a paprikát és az uborkát, majd tegye a salátához a tálba. Szűrje le a hüvelyeseket, és az olajbogyókkal együtt adja a salátához. Először vágja fel a tofut, pirítsa meg, majd tegye félre kihűlni, mielőtt hozzáadná a salátához. Készítse el a dresszinget fűszersóból, citromléből, olívaolajból és balzsamecetből, majd keverje hozzá a felaprított hozzávalókhoz. Különleges extraként szórjon a tetejére áfonyát és diót, s máris tálalhatja a tavaszi salátát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!