Vegán amerikai palacsinta
Feladó dm.hu
2022. 12. 29.

Hozzávalók
A palacsintához
90 g zabliszt
80 g fehér rizsliszt
4 tk dmBio finomítatlan nádcukor
1 tk dmBio chiamag
1 tk dmBio borkő sütőpor
220 ml dmBio zabital
1 kisebb banán
1 tk dmBio citromlé
1 csipet só
dmBio csokoládécseppek
dmBio kókuszolaj (sütéshez)
Elkészítés
lépés
Egy turmixgépben dolgozzuk össze a nedves összetevőket és öntsük bele egy nagy tálba. A száraz összetevőket szitáljuk bele, majd keverjük csomómentesre a tésztát. Érdemes bevetni a botmixert is, de ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl!
lépés
Egy enyhén kiolajozott, tapadásmentes serpenyőben oszlassunk el egy fél adag tésztát (úgy, hogy kb. 10 centiméter átmérőjű lepényeket kapjunk), szórjuk meg a közepét csokoládépasztillával majd kanalazzunk rá egy plusz réteget. Nem kell aggódni azon, hogy a vastagsága miatt nem sül meg, ugyanis a sütőportól szépen megemelkedik és levegőssé válik a palacsinta. Közepes lángon 1,5-2 perc alatt megsütjük az egyik, majd újabb 1 perc alatt a másik oldalát is.
lépés
Tipp: ez extra ízélményért csokipasztilla helyett használhatunk akár dmBio mogyorókrémet is. Amikor már majdnem megsült a palacsinta alsó része, tegyünk egy fél evőkanálnyi csokikrémet a közepére, majd fedjük be azonnal egy kanál palacsintatésztával.