Vaníliás kifli recept – A karácsonyi klasszikus
Sok családnál tradíció a karácsonyi kekszsütés, így az ünnepi időszakban még a sütést kevésbé kedvelők is előveszik a habverőt és társait. Jelen esetben egy igazi klasszikus finomság receptjét hoztuk el, ami annyira egyszerű, hogy bárki elkészítheti.
Hozzávalók
Tészta:
- 70 g nádcukor
- 1 csipet tengeri só
- 280 g tönkölyliszt
- 50 g darált mandula
- 50 g darált törökmogyoró
- 210 g hideg növényi vaj
Hintés:
- 150 g porcukor
- 3 ek cukor
- 3 csomag Bourbon vaníliás cukor
Elkészítés
A cukrot, sót, lisztet, török mogyorót és a mandulát keverjük össze. A felkockázott vajat adjuk hozzá, majd alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. A kapott tésztából készítsünk 3 darab 2 cm átmérőjű hengert, majd ezeket letakarva tegyük a hűtőbe 1 órára. A hengerekből vágjunk ujjnyi vastag szeleteket, ezekből formáljunk kifliket, amiket tegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A kifliket tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe, majd légkeverésen süssük 12 percig a középső rácson. A porcukrot és cukrot keverjük össze, majd forgassuk meg benne a kifliket.
Tipp: A vaníliás kiflik elfogyasztásával várjunk pár napot, ugyanis akkor lesznek igazán finomak. A vaníliás kiflik tárolására egy fémdoboz bizonyul a legjobb választásnak.
Hozzávalók
A lista vége