Vegán szejtán steak fóliában sült burgonyával

dm Kft.
2025. 12. 11.

Elkészítési idő: 60 perc
Előkészítési idő: 45 perc
•
Főzési/sütési idő: 15 perc
622 kcal/adag
Vegán
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (1 fogás)
A steakekhez
4 dmBio szejtán steak
125 g dmBio vegán shiitake-csiperkegomba pástétom
4 ek. dmBio agávészirup
A burgonyához
4 nagy burgonya
8 tk. dmBio szezámolaj
só
frissen őrölt bors
A töltelékhez
20 g bazsalikom
80 g újhagyma
100 g dmBio aszalt paradicsom
135 g dmBio kesudiókrém (krémsajt-alternatíva)
4 ek. dmBio szójás főzőkrém
Elkészítés
A steakekhez:
A steakek pácolása
A steakeket itassa le szárazra. Keverje el a pástétomot agávésziruppal és kenje be vele a steakeket. Pácolja egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
A burgonyához:
A burgonyák előkészítése
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra légkeveréses üzemmódban. Az alufóliából tépjen 4 négyzetet, majd kenje be olajjal a burgonyák becsomagolásához. Mossa meg alaposan a burgonyákat és szurkálja meg körben több helyen. Sózza, borsozza és szorosan csomagolja be őket a fóliába. Süsse a sütő középső rácsán kb. 50–60 percig.
Készítse elő a tölteléket
Mossa meg a bazsalikomot, szárítsa meg és vágja apróra. Az újhagymát pucolja és mossa meg, majd karikázza fel. Az aszalt paradicsomokat vágja csíkokra. A kesudiókrémet keverje el a szójás főzőkrémmel, majd adja hozzá a bazsalikomot, az újhagymát és az aszalt paradicsomot. Ízesítse sóval és borssal.
Sütés:
A steakek grillezése vagy sütése
A szejtán steakeket sütheti grillen, közvetlen hőn kb. 15 percig vagy előmelegített sütőben 180 °C-on 15 percig.
Tálalás
Tegye a tölteléket a burgonyákra és tálalja a steakekkel.




