Vegán desszerttel halmozhatja az élvezeteket
Szeretne Ön is vegán nassolnivalókat fogyasztani, vagy egyszerűen csak gondoskodni arról, hogy a következő vacsorapartin a vegán barátai is gondtalanul étkezhessenek? A vegán desszertek elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolná.

Alapösszetevők: népszerű növényi alapú alternatívák
Egy csokoládémousse tojáshab nélkül nem lesz elég krémes? Vagy a banánkenyér nem elég szaftos? A különféle növényi alapanyagokat tartalmazó receptek ennek az ellenkezőjét bizonyítják. A gyümölcs-, szója- és gabonatermékek, valamint a diófélék kiválóan alkalmasak a nem vegán termékek helyettesítésére, mint a tojás, a joghurt, a tej vagy a vaj. Amíg például az avokádó a desszertek krémes állagáról gondoskodik, a selyemtofut gyakran alkalmazzák a vegán konyhában habos csokoládémousse készítéséhez. Az olyan desszertek, mint a tejberizs vagy a tejbegríz, nagyszerűen elkészíthetőek valamelyik növényi tejalternatíva segítségével. A dm kínálatában egyaránt megtalálhatóak a növényi italok, valamint a magas minőségű regionális biotermékek. Ezekből ízletes vegán desszerteket készíthet, és egyben támogathatja a helyi mezőgazdaságot.
Vegán desszertek pohárban
Mindegy, hogy gyümölccsel, kekszekkel, granolával vagy egyéb feltétekkel: a vegán poharas desszertek egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek. Megtöltheti a poharakat egyetlen krémmel, például pudinggal vagy csokoládémousse-szal, illetve készíthet egy ízletes rétegelt desszertet. Egy vegán tiramisu rétegelt pohárdesszertnek is kiválóan alkalmas. A mascarponéhoz használjon vegán tejszínhabot (lehetőleg szójából), tejszínkeményítőt, növényi joghurtot, porcukrot és vaníliás cukrot. A piskótatésztát a poharakhoz vágja kör alakúra, majd egyszerűen rétegezze a tiramisut kétszer.
Vegán szezonális desszertek
A gyümölcsök és zöldségek esetében érdemes először egy pillantást vetni a szezonális naptárra. Amikor például almaszezon van, készíthet ízletes almás palacsintát, akár a saját kertjében szedett almából is. Az olyan erdei bogyós gyümölcsök esetén, mint az áfonya, eper vagy szeder, érdemes kivárni a szezont, mivel a friss gyümölcsök sokkal intenzívebbek, és jobban kifejtik ízüket a desszertben. Ősszel a sütőtökös mousse arathat sikert.
GYIK
Hogyan helyettesíthetjük a tejet és a tejszínt?
Hogyan helyettesíthetjük a tejet és a tejszínt?
Manapság számtalan különféle növényi alapú helyettesítő terméket lehet találni, amelyek a vegán desszerteknek ugyanolyan finom ízt kölcsönöznek, mint a klasszikus változatok. Bizonyos növényi alapú italok, mint a mandulatej, még további ízzel gazdagítják a desszerteket. A vegán tejszínhab legyen szójaalapú, mivel ezt lehet a legjobban felverni.
Mi jellemzi a nyári vegán desszerteket?
Mi jellemzi a nyári vegán desszerteket?
Egy vegán nyári desszert üdítő lehet a forró nyári napokon. Keverjen krémeket pezsdítő citrusfélékkel, mint a lime vagy a narancs, amelyeket kínáljon színesen rétegezve, pohárban: egy fehér joghurtréteg, egy világoszöld lime-réteg és egy narancssárga narancsréteg. Ha azt szeretné, hogy legyen benne valami ropogós is, morzsolhat egy kevés kekszmorzsát az aljára vagy a legfelső réteg tetejére. Egy további ajánlás a kókusztej a vegán fagylalthoz. Az íze a nyaralást és a pálmafás strandokat idézi.
Mire kell odafigyelni a vegán téli desszert elkészítése során?
Mire kell odafigyelni a vegán téli desszert elkészítése során?
A téli hónapokat, különösen a karácsonyt megelőző időszakot olyan jellegzetes fűszerek jellemzik, mint a fahéj, az ánizs és a kardamom. Használja őket egy meleg vegán desszert elkészítéséhez, például almaszószokhoz vagy karácsonyi brownie sütéséhez. Tálalhatja lávasüti formájában, amelynek forró, krémesen folyós a belseje, és amely vegán tejszínhabbal vagy egy krémes vegán vaníliaszósszal lesz igazán tökéletes.