
Sütőben sült arrabiata tészta koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg dmBio durum penne tészta
- 30 dkg koktélparadicsom
- 3-4 evőkanál dmBio extra szűz olívaolaj
- 3,5 dl dmBio Arrabiata paradicsomszósz csilivel
- 1 csokor friss bazsalikom
- 12 dkg mozzarella
- só
Elkészítés:
- A tésztát bő, lobogó, sós vízben főzzük al dentére, szűrjük le. A megmosott koktélparadicsomokat (egyben) egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg az olívaolajon, majd öntsük hozzá az arrabiata mártást, keverjük el, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az aprított bazsalikomot.
- Keverjük el az öntetet a kifőtt tésztával, szedjük az egészet egy tűzálló tálba, tépkedjük rá a mozzarellát, és 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük össze 15–20 perc alatt.
Tápanyagtartalom egy adagban: 643 kcal / 2687 kJ, 23,5 gramm fehérje, 19,1 gramm zsír, 93,8 gramm szénhidrát
Tipp: A durumbúza a kedvelt olasz al dente tészták alapanyaga. Elkészítéséhez kevés főzési idő szük séges, a tész ta kemény, alaktartó marad.
Ajánlott termékeink
- Márka: dmBio; Terméknév: Bio arrabbiata paradicsomszósz chilivel, csípős, 350 ml; Ár: 1 099 Ft; Alapár: 0,35 l (3 140 Ft / 1 l); dm márka logó; 4,791 5 csillagból 129 értékelés alapján; Elérhetőség: Állapot zöld Rendelhető, Állapot szürke dm üzlet kiválasztása1 099 Ft0,35 l (3 140 Ft / 1 l)Rendelhető
A lista vége