
Kókuszos csokoládépralinék
Hozzávalók kb. 30 db pralinéhoz:
- 250 ml dmBio natúr szójaital
- 2 ek. dmBio kókuszvirág cukor
- 1 ek. dmBio agavé szirup
- 3 ek. dmBio tönköly búzadara
- 200 g dmBio kókuszreszelék
- 150 g dmBio étcsokoládé
- 2 ek. dmBio extra szűz kókuszzsír
- kevés dmBio reszelt narancshéj
Elkészítés:
Első lépésként keverjük el a szójaitalt a cukorral, az agavé sziruppal és a búzadarával, melegítsük fel, adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a reszelt narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt kókuszos-grízes masszából benedvesített kézzel formázzunk kb. 30 golyócskát. A csokoládét és a kókuszzsírt vízgőz felett olvasszuk meg, majd egy villa segítségével mártsuk bele a golyókat, amiket aztán egy rácson hagyjunk lecsepegni. A kész pralinékat hagyjuk megszáradni.
Legjobb, ha hűtőszekrénybe tesszük őket, hogy a csokoládé bevonat szép ropogós maradjon.
A lista vége