Házi zabszelet
Hozzávalók:
- 15 dkg alma (hámozva, reszelve)
- 10 dkg dmBio apró szemű zabpehely
- 2,5 dkg dmBio quinoapehely
- 2,5 dkg dmBio puffasztott quinoa
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 2,5 dkg dmBio kókuszreszelék
- 1 tasak dmBio reszelt narancshéj
- 5 evőkanál dmBio juharszirup („C” minősítésű)
- 10 dkg dmBio mazsola, aszalt sárga-barack és vörös áfonya vegyesen
- 5 dkg durvára vágott dmBio dióbél, mogyoró, kesudió vegyesen
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A hámozott almát reszeljük le egy tálba, az almahússal és -lével együtt legyen 15 dkg.
Keverjük össze a zabpelyhet, a quinoapelyhet, a puffasz-tott quinoát, a fahéjat, a kókuszreszeléket, a narancs-héjat, a darabolt aszalt gyümölcsöket és a durvára vágott magvakat. Adjuk hozzá a reszelt almát és a juharszirupot.
Gyúrjuk össze a masszát, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre formázzunk belőle 1,5–2 cm magas téglalapot. Az előmelegített sütőben süssük 10 percig. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd éles késsel szeleteljük fel. Sütőpapírba csomagolva szobahőmérsékleten egy hétig eláll.
Tápanyagtartalom az egész mennyiségben: 1810 kcal / 7564 kJ, 42,5 gramm fehérje, 81,5 gramm zsír, 224,1 gramm szénhidrát
Tápanyagtartalom egy darabban (12 szelet esetén): 151 kcal / 630 kJ, 3,5 gramm fehérje, 6,8 gramm zsír, 18,7 gramm szénhidrát
Tipp: Biotermékeknél nem alkalmazható a barnulást megakadályozókén-dioxid használata. A dmBio aszalványok adalékanyagok hozzáadása nélkül, szárítással készülnek.
A lista vége