
Spanyol gazpacho a forró nyári napokra
Ahogy emelkedik a hőmérséklet higanyszála, elmondható, hogy ugyanilyen arányosságban csökken a hajlandóságunk a forró ételek fogyasztására. Tegyük félre ezeket a recepteket és készítsük el a hűsítő gazpacho-t! Hogy mi is takar a különleges elnevezésű étel? A gazpacho nem más, mint egy gyorsan elkészíthető és hidegen tálalt zöldségleves. Számtalan módon variálhatjuk az ízvilágot vagy adhatunk hozzá plusz elemeket is, mint például a csicseriborsót.
Hozzávalók 4 fő részére:
- 2 db dmBio paradicsomkonzerv
- 100 ml dmBio paradicsomlé
- 50 g joghurt (a vegán verzióhoz használhatunk kókuszkrémet is)
- 1 üveg dmBio csicseriborsó
- 1 zöld kaliforniai paprika
- pár levél friss bazsalikom
- 1 tk dmBio finomítatlan nádcukor
- ½ tk cayenne paprikapor vagy chilipor
- só, bors
- 1 csomag dmBio toast zsemle
Elkészítés
- A paradicsomdarabokat és a paradicsomlevet öntsük egy lábosba és egy kézi turmix segítségével pürésítsük.
- A csicseriborsót és a paprikát is mossuk meg, majd utóbbit daraboljuk fel kb. 0,5-1 cm-es kockákra, ezután aprítsuk fel a bazsalikomleveleket is. Ha ezzel is megvagyunk, adjuk hozzá ezeket a pürésített paradicsomos alaphoz.
- Ízesítsük a levesünket cukorral és paprikaporral, sózzuk, borsozzuk és közben keverjük el, hogy mindenhová jusson a fűszerből.
- Tálaláskor díszíthetjük bazsalikomlevelekkel, pirított zsemlével ajánljuk fogyasztani.
Jó étvágyat!
Miért a dmBio?
A dmBio kiváló minőségű termékek széles választékát kínálja a vásárlók számára, melynek alapanyagai 100%-ban ökológialag ellenőrzött gazdálkodásokból származnak. Fontos kiemelnünk, hogy a környezetvédelem mind a termelésben, mind pedig a feldolgozásban is megjelenik. Az alapanyagokat csak szükséges mértékben dolgozzák fel, így nincs szükség arra, hogy a késztermékek hozzáadott ízfokozókat tartalmazzanak.
Hozzávalók
A lista vége