
Zöldséges, krémsajtos spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg dmBio teljes kiőrlésű durum spagetti
- 1 fej vöröshagyma
- dmBio extra szűz olívaolaj D.O.P. Bari
- 20 dkg zsenge zöldborsó
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl dmBio zab főzőkrém
- 20 dkg natúr krémsajt
- só, frissen őrölt bors
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
- A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon, adjuk hozzá a zöldborsót, a hámozott, kockázott sárgarépát, a feldarabolt cukkinit, a zúzott fokhagymát.
- Három-négy percig kevergetve dinszteljük a zöldsége-ket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Pároljuk a zöldségeket puhára, majd keverjük hozzá a zab főzőkrémet, a natúr krémsajtot. Forraljuk össze a mártást. Sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát bő, lobogó, sós vízben főzzük al dentére (fogkeményre), majd szűrjük le. Keverjük el a mártással. Frissen reszelt parmezánnal szórva tálaljuk.
Tápanyagtartalom egy adagban: 720 kcal / 3011 kJ, 28,6 gramm fehérje, 30,1 gramm zsír, 82,5 gramm szénhidrát
Tipp: A dmBio eredetvédett olívaolajat előállító olasz családi vállalkozás a XVI. század óta foglalkozik első osztályú olívaolaj gyártásával. A védett eredetjelöléssel rendelkező olívaolaj gyártásához a Coratina és az Ogliarola fajtájú olívát használják fel.
Ajánlott termékeink
A lista vége