FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Zöldséges, krémsajtos spagetti

Zöldséges, krémsajtos spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg dmBio teljes kiőrlésű durum spagetti
  • 1 fej vöröshagyma
  • dmBio extra szűz olívaolaj D.O.P. Bari
  • 20 dkg zsenge zöldborsó
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl dmBio zab főzőkrém
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés:

  1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon, adjuk hozzá a zöldborsót, a hámozott, kockázott sárgarépát, a feldarabolt cukkinit, a zúzott fokhagymát.
  2. Három-négy percig kevergetve dinszteljük a zöldsége-ket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Pároljuk a zöldségeket puhára, majd keverjük hozzá a zab főzőkrémet, a natúr krémsajtot. Forraljuk össze a mártást. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát bő, lobogó, sós vízben főzzük al dentére (fogkeményre), majd szűrjük le. Keverjük el a mártással. Frissen reszelt parmezánnal szórva tálaljuk.

Tápanyagtartalom egy adagban: 720 kcal / 3011 kJ, 28,6 gramm fehérje, 30,1 gramm zsír, 82,5 gramm szénhidrát

Tipp: A dmBio eredetvédett olívaolajat előállító olasz családi vállalkozás a XVI. század óta foglalkozik első osztályú olívaolaj gyártásával. A védett eredetjelöléssel rendelkező olívaolaj gyártásához a Coratina és az Ogliarola fajtájú olívát használják fel.

Ajánlott termékeink

A lista vége