
Finom falatok az otthon melegében
A "comfort food"-ra nincs pontos magyar kifejezés, sőt, ha az étel típusát vagy akár a hangulatunkat nézzük, minden országban és mindenkinek mást jelent. Egyeseknél tévesen a gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket jelenti, amellyel nincs túl sok teendő, sőt pár perc alatt tálalható.
A helyes elgondolás szerint viszont azt a fogást takarja, amit bárhol és bármikor el tudunk fogyasztani helytől és órától függetlenül. Legyen az egy olyan étel, amely a gyermekkorunkat vagy akár a nyári nyaralást varázsolja elénk, a comfort food lényege az érzés, amely magával ragad bennünket!
Nincs is jobb a felhős, borongós napon annál, mint egy forró tál étel társaságában bekuckózni a lakásba és paplan alól figyelni az ablakon legördülő esőcseppeket. A comfort food kifejezés egyszerűen azokat az ételeket jelenti, amelyek rég elfeledett emlékeket ébresztenek bennünk és valódi "boldogságérzetet" nyújtanak.
Nem vitás, az olasz ihletésű tésztaételek garantáltan feldobják a hangulatot! Nem csupán ízletesek, de gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Íme a klasszikus spagetti bolognese vegán verziója. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók 2 személyre
1 csomag dmBio tönköly spagetti
2 ek dmBio sütőolaj
1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágott)
2 csomag dmBio vegán granulátum Jackfruit-ból
2 ek dmBio paradicsompüré
1 üveg dmBio zöldfűszeres paradicsomszósz
dmBio vegán tésztafeltét
friss bazsalikomlevelek
Elkészítés
lépés: tegyünk fel vizet a tésztának, majd kövessük a csomagoláson található utasításokat, illetve egy másik lábasba mérjünk ki 375 ml vizet és azt is tegyük fel forrni. Miután leszűrtük a tésztát, érdemes a vízéből félretenni egy csészével, amelyet később a szósz készítésére használhatunk fel.
lépés: öntsünk a magas falú serpenyőbe az olajat, majd pároljuk benne üvegesre a hagymát. Vegyük le a lángról és keverjük el benne a paradicsompürét is, amely erőteljesebb ízt kölcsönöz majd az ételnek. A kimért vizet öntsük a zöldborsófehérjéből és jackfruit-ból készült vegán húsra, majd kb. két percig hagyjuk állni. Ezt követően szűrjük le a felesleges vizet és öntsük a vegán húst a hagymához. Közepes lángon pirítsuk le, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt és pár evőkanál főzővizet, hogy igazán krémes állagot kapjunk.
lépés: a hagyományos spagettihez nem hiányozhat a parmezán, viszont a vegán verzióhoz van egy szuper tippünk Számodra! A mandulából és kesudióból készült dmBio vegán tésztafeltét ideális alternatíva reszelt sajtok növényi alapú helyettesítésére. Remekül illik az olasz konyha ételeihez, például tésztára, pizzára, rizottóra vagy akár előételekre szórva! Tálaláskor diszítsd az ételt pár bazsalikomlevéllel!
A lista vége