Jegeskávé másképp – a tökéletes felfrissülés
Egy forró napsütéses napon másra sem vágyik jobban az ember, mint egy hűs frissítő italra. Mindegy, hogy egy étterem teraszán vagy otthon az erkélyen kortyoljuk el, a fókusz most a vegán tejalternatíván van!

A hideg klasszikust általában kávéval és tejjel fogyasztjuk. Azért, hogy a nyári hónapokban is csillapítható legyen a kávészomjúság, több lehetőség is a rendelkezésünkre áll. Az egyik ilyen opció, hogy jégkockákat adunk az italhoz, a másik hűsítő lehetőség pedig a vaníliafagylalt. De mi a helyzet azokkal, akik ételérzékenység vagy allergia miatt nem fogyaszthatnak tejtermékeket vagy éppen a vegán táplálkozást követik?
Hozzávalók
Kávé (tetszés szerint)
dmBio natúr zabital
dmBio juharszirup
fahéj
egyéb feltétek: csokireszelék
Elkészítés
Főzzünk le egy adag kávét és hagyjuk kihűlni. A már hideg kávé és a zabital egy részét töltsük jégkockaformákba, majd tegyük a fagyasztóba. A jegeskávéhoz a kihűlt kávét, zabitalt, juharszirupot öntsük egy pohárba és jól keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a korábban készült jégkockákat és fahéjat. Ha szeretejüka különböző ízeket a kávéban, akkor a vaníliás zablital vagy akár a mandulaital is megfelelő választás lehet a vegán jegeskávéhoz.
Tipp: a dmBio Barista zabital krémes textúrájának köszönhetően ideális felhabosításra, így tej nélkül is élvezhetjük az ízletes cappuccino és macchiato nyújtotta különleges kávéélményt!