
Mákolajos-pudingos linzerkosárkák
Hozzávalók 18 darabhoz:
- 180 g dmBio tönkölyliszt
- 30 g dmBio kókuszreszelék
- 15 g karobpor
- 75+40 g dmBio nádcukor
- 125+15 g vaj
- 2+1 db tojássárgája
- ½ csomag dmBio reszelt narancshéj
- 1 csomag dmBio Bourbon vaníliás pudingpor
- 400 ml dmBio alpesi UHT tej
- 2 ek. mákolaj
- ½ ek. szemes mák
- csipet só
Elkészítés:
A linzerhez először mérjük ki a tönkölylisztet, a 75 g porított nádcukrot, a 30 g kókuszreszeléket, a 15 g karobport, és egy csipet sót. Tegyük őket egy aprítóba, és 15-20 másodpercig aprítsuk, hogy a hozzávalók teljesen elkeveredjenek egymással.
Ezután morzsoljuk bele a 125 g kockára vágott, hideg vajat, majd a két tojássárgájával gyúrjuk a masszát ruganyos tésztává. A kész tésztát pihentessük 30 percen át a hűtőben. A lehűtött tésztát munkalapon nyújtsuk 3 mm vastagra és szaggassunk ki kb. 5 cm átmérőjű korongokat. Közben olvasszuk fel a 15 g vajat, és egy ecsettel kenjük át vele a kosárkaformák belsejét, majd tegyük egy kisebb tálcára és 6-7 percen át dermesszük hűtőben a formákat. Ez azért fontos, hogy könnyedén kijöjjön majd a tésztánk a formából.
A kiszaggatott tésztakorongokat tegyük bele a kivajazott, dermesztett kosárkaformába. Így is pihentessük a hűtőben 30 percet. Közben főzzük meg a pudingot. Ehhez öntsük a pudingport, a 40 g nádcukrot, és a narancshéjat egy kis edénybe. Adjunk hozzá először 100 ml tejet, és keverjük csomómentesre. Majd öntsük fel a maradék tejjel, és folyamatos keverés mellet sűrítsük be a pudingot.
Hagyjuk kihűlni, majd keverjünk bele egy tojássárgáját, és két evőkanál hidegen sajtolt mákolajat. Végül a kosárkákat töltsük meg a kihűlt pudinggal, tetejükre szórjunk egy kevés szemes mákot.
Ajánlott termékeink
A lista vége