
Kókuszos túrógombóc vaníliaöntettel
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 50 dkg túró
- 10 dkg dmBio tönkölybúzadara
- fél tasak dmBio reszelt citromhéj
- csipet só
- 2 tojás
- 10 dkg dmBio kókuszreszelék
- 8 dkg dmBio kókuszvirágcukor
- 1 zacskó dmBio Bourbon
- 6 dl dmBio 3,5%-os tartós alpesi tej
Elkészítés:
A túrót villával törjük át, keverjük el a tönkölybúzadarával, a reszelt citromhéjjal, csipet sóval és 2 tojássárgájával. Pihentessük 30 percig, hogy a dara megszívja magát.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, forgassuk óvatosan a túrós részhez. Formázzunk gombócokat, helyezzük óvatosan a forrásban lévő vízbe, majd főzzük őket 2-3 percig, miután feljöttek a víz felszínére.
A kókuszreszeléket pirítsuk meg zsiradék nélkül, felforrósított, tapadásmentes serpenyőben. A megfőtt, lecsepegtetett gombócokat forgassuk meg a pirított kókuszreszelékben.
A kókuszvirágcukrot keverjük el a pudingporral, fokozatosan öntsük fel és keverjük csomómentesre a tejjel. Kevergetve forraljuk fel, sűrítsük be, tálaljuk a gombócok mellé.
Tápanyagtartalom egy adagban: 255 kcal / 1070 kJ, 10,6 gramm fehérje, 11 gramm zsír, 28,33 gramm szénhidrát
Tipp: A kókuszvirágcukrot a kókuszpálma bimbózó virágának nedvéből készítik, íze a karamellre emlékeztet. Nemcsak édes ételekhez illik, de bevethetjük salátaöntetek és wokban készült finomságok ízesítésére is.
Ajánlott termékeink
A lista vége