FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Grillezett vegán szendvics, kesukrémmel

Vegán recept, nem csak vegánoknak!

Grillezett vegán szendvics

Ha követjük a növényi alapú étrendet, ha nem, ezt mindenkinek ki kell egyszer próbálnia. A kesudió ugyanis nem csak roppanós eleme lehet egy salátának, de sűrű mártásokat is készíthetünk belőle, amit aztán tésztákhoz vagy akár szendvicsre kent krém formájában is fogyaszthatunk. Előnye a sajtos „rokonaival” szemben, hogy gyorsan elkészíthető és nem kell aggódnunk ha laktózérzékenyek vagyunk sem.

Hozzávalók a kesukrémhez

  • 150 g sótlan kesudió
  • 100 g főtt burgonya (feldarabolva)
  • 150 ml dmBio natúr szójaital
  • 1 tk kurkuma 
  • 1 tk édes pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 g közepesen erős dmBio mustár
  • 100 ml dmBio zab főzőkrém
  • egy csipet só és bors

Hozzávalók az avokádópestohoz

  • egy csokor petrezselyem, levelekre bontva
  • 40 g dmBio darabolt kesudió
  • 40 ml dmBio olívaolaj
  • fél gerezd fokhagyma
  • 4 ek dmBio citromlé

Kesukrém elkészítése

Öntsünk egy tálba a 150 g kesudiót, majd töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és áztassuk kb. két órán keresztül. Ha ezzel megvolnánk, a többi hozzávalóval együtt töltsük a kesudiót robotgépbe és pürésítsük az összetevőket. Az elkészült kesukrémet kanalazzuk egy tapadásmentes edénybe, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.

Avokádópesto elkészítése

A petrezselymet tépkedjük leveleire, majd a többi hozzávalóval együtt töltsük egy magasabb falú edénybe. Botmixer segítségével pürésítsük az összetevőket. Ezt követően vágjuk kisebb kockákra az avokádót, és keverjük össze az elkészült pesto-val. Sózzuk és borsozzuk.

Szendvics összeállítása

A kenyér egyik oldalát kenjük meg olajjal, majd pirítsuk le serpenyőben. Elsőként kenjük meg az avokádós pesto-val a kenyérszeletet, helyezzük rá a paradicsomot és pár friss bazsalikomlevelet, majd a másik szeletet kenjük meg a kesukrémmel. Vágjuk félbe, és még melegen, frissen fogyasszuk!

A lista vége