Grillezett vegán szendvics, kesukrémmel
Vegán recept, nem csak vegánoknak!

Ha követjük a növényi alapú étrendet, ha nem, ezt mindenkinek ki kell egyszer próbálnia. A kesudió ugyanis nem csak roppanós eleme lehet egy salátának, de sűrű mártásokat is készíthetünk belőle, amit aztán tésztákhoz vagy akár szendvicsre kent krém formájában is fogyaszthatunk. Előnye a sajtos „rokonaival” szemben, hogy gyorsan elkészíthető és nem kell aggódnunk ha laktózérzékenyek vagyunk sem.
Hozzávalók a kesukrémhez
- 150 g sótlan kesudió
- 100 g főtt burgonya (feldarabolva)
- 150 ml dmBio natúr szójaital
- 1 tk kurkuma
- 1 tk édes pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g közepesen erős dmBio mustár
- 100 ml dmBio zab főzőkrém
- egy csipet só és bors
Hozzávalók az avokádópestohoz
- egy csokor petrezselyem, levelekre bontva
- 40 g dmBio darabolt kesudió
- 40 ml dmBio olívaolaj
- fél gerezd fokhagyma
- 4 ek dmBio citromlé
Kesukrém elkészítése
Öntsünk egy tálba a 150 g kesudiót, majd töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és áztassuk kb. két órán keresztül. Ha ezzel megvolnánk, a többi hozzávalóval együtt töltsük a kesudiót robotgépbe és pürésítsük az összetevőket. Az elkészült kesukrémet kanalazzuk egy tapadásmentes edénybe, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
Avokádópesto elkészítése
A petrezselymet tépkedjük leveleire, majd a többi hozzávalóval együtt töltsük egy magasabb falú edénybe. Botmixer segítségével pürésítsük az összetevőket. Ezt követően vágjuk kisebb kockákra az avokádót, és keverjük össze az elkészült pesto-val. Sózzuk és borsozzuk.
Szendvics összeállítása
A kenyér egyik oldalát kenjük meg olajjal, majd pirítsuk le serpenyőben. Elsőként kenjük meg az avokádós pesto-val a kenyérszeletet, helyezzük rá a paradicsomot és pár friss bazsalikomlevelet, majd a másik szeletet kenjük meg a kesukrémmel. Vágjuk félbe, és még melegen, frissen fogyasszuk!
Ajánlott termékek
A lista vége