Mit szólna egy kulináris kiránduláshoz dél felé? Így készíthet ízletes, mediterrán wrapeket!
Az alábbi szaftos wrapekkel a nyaralás érzését varázsolhatja a tányérjára – gyors, egyszerű, és garantált a siker!

Valószínűleg Ön is ismeri: otthon, a stresszes hétköznapokon gyakran hiányzik az ötlet, hogy valami újdonságot próbáljunk ki a konyhában, mert hamar elérjük kulináris határainkat.
Tippünk: Próbálja ki, hogy gondolatban elutazik valahová, hiszen a legjobb inspirációk mindig a déli országokba történő utazások során jönnek. Képzelje el: meleg napsugarak simogatják a bőrét, szűk sikátorokban sétálgat, közben érzi a levegőben a fűszerek és a frissen elkészített ételek illatát. Elég inspirációhoz jutott? Akkor használja fel ezt az érzést, hogy mediterrán konyhaművészetének teret engedhessen. Az alábbi recepttel megmutatjuk Önnek, hogyan!
Wrap it up!
Elege van az egészségtelen snackekből az ebédszünetben, de abból is, hogy kevés energiához jut az étrendjéből? És megunta már, hogy csak fáradságos munkával tud egészséges ételt készíteni? Ennek nem kell így lennie: az alábbi – szaftos töltelékkel ellátott – mediterrán wrapekkel élvezetessé teheti az ebédszünetet és kikapcsolhat. Így garantáltan visszarepülhet gondolatban az előző utazása helyszínére!
Hozzávalók:
Wraptészta:
- 350 g liszt
- 170 ml víz
- 60 ml semleges olaj (sütőolaj)
- 1 tk sütőpor
- ½ tk só
Töltelék:
- 2 üveg Toskana kenhető krém
- 1 üveg napon szárított paradicsom
- 100 g vegán feta
- 125 g friss rukkola
- 180 g quinoa tricolore
- 500 ml víz
- 1 tk só
- 12 db koktélparadicsom
- 1 pohár zsázsa
1. lépés
A vizet, a sót és a quinoát tegye egy fazékba, és forralja fel, majd közepes lángon, fedő alatt főzze puhára 10–15 percig. Vegye le a fazekat a tűzhelyről, és hagyja a quinoát kihűlni.
2. lépés
A wraphez keverjen össze lisztet, sót és sütőport egy tálban. Adja hozzá a vizet és az olajat, és keverje össze az egészet durván egy villával. Ezután borítsa a tésztát a munkafelületre és gyúrja kézzel 5 percen át sima tésztává.
3. lépés
Fedje be a tésztát folpackkal és tegye 30 percre (vagy akár 24 órára) a hűtőszekrénybe.
4. lépés
Vágja fel a tésztát hat egyenlő részre és formázzon belőlük golyókat.
Készítse el a wrapeket egymás után. Ezalatt a maradék tésztagolyókat takarja be a fóliával, hogy ne száradjanak ki.
5. lépés
Forrósítson fel egy teflonbevonatú serpenyőt. Nyújtsa ki a tésztagolyót 1,5 mm vastagságúra. A száraz serpenyőben süsse 45–60 másodpercig mindkét oldalát, amíg világosbarna foltok keletkeznek. VIGYÁZAT: ne süsse sokáig a wrapeket, mert kiszáradnak és törékennyé válnak.
6. lépés
Vegye ki a serpenyőből a készre sütött wrapeket, és tekerje bele rögtön egy tiszta, nedves konyharuhába. Ismételje meg a műveletet, amíg az összes wrapet meg nem sütötte.
7. lépés
Ezután mossa meg a rukkolát a töltelékhez. A paradicsomokat is mossa meg, és negyedelje. A fetát morzsolja szét apró darabokra. Kenje be a wrapeket egy kevés Toscana krémmel, töltse meg quinoával, rukkolával, fetával, 2-3 szárított paradicsommal, friss paradicsommal és zsázsával, hajtsa be a wrapeket alul, majd tekerje fel és ÉLVEZZE.
Tippünk:
- A töltött wrapek ideálisak arra, hogy magunkkal vigyük, és útközben élvezzük. Ehhez tekerjük bele egy újrahasznosítható fóliába, vagy tegyük egy tetővel ellátott dobozba.
- A még meg nem töltött tortillalapok két napig eltarthatóak. Ehhez csomagolja folpackba, vagy tegye a hűtőszekrénybe.
Ajánlott termékek
A lista vége