Karácsonyi mézeskalács a dmBio-tól!
A mézeskalács ugyanúgy elválaszthatatlan része a karácsonynak, akár az ajándékok vagy Kevin a Reszkessetek betörők című filmből. A fahéj illata nem csak a tészta gyúrásakor, hanem sütéskor is körbelengi az egész lakást, nem utolsó sorban családi programként akár közösen is elkészíthetitek ezt a receptet! A tökéletes sütemény titka a fűszerek kiválasztásában (tetszés szerint adhatunk hozzá szegfűszeget, csillagánizst is), valamint a hosszú pihentetésben rejlik.

Hozzávalók
- 550 g dmBio T630 dmBio tönkölybúza finomliszt
- 140 g dmBio finomítatlan nádcukor
- 1 tk dmBio borkő sütőpor
- 140 g margarin
- 60 ml dmBio almavelő
- 1 tk napraforgó olaj
- 50 g fahéj
- ½ szerecsendió (frissen reszelve)
- 200 ml cukorszirup
- 2-3 ek víz
Dekorációhoz:
- 200 g porcukor
- 1 csipet dmBio vaníliáscukor
- 50 ml víz

Elkészítés
A lisztet és a fűszereket szitáljuk át, majd alaposan keverjük össze. A margarint és a nádcukrot egy kézi mixer segítségével verjük habosra. Adjuk hozzá az almavelőt és az olajat is, majd a cukorszirupot öntsük a keverékbe és fokozatosan adagolva öntsük hozzá a vizet is. Ezt követően a nedves hozzávalókat gyúrjuk össze a lisztes keverékkel. Az elkészült tésztát tegyük hűtőbe és pihentessük egy teljes éjszakán keresztül.
Másnap lisztes felületen nyújtsuk ki a mézeskalácsot kb. 6 mm vastagságúra. Szúrjuk ki a formákat és egymástól 3-4 cm távolságra fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. A mézeskalácsokat 175°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk őket kihűlni.
A dekorációhoz az alapanyagokat keverjük össze míg sima mázat nem kapunk és tetszés szerint díszítsük fel a süteményeket!
A lista vége