FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Vegán gulyás

dm Kft.

2024. 12. 18.

Vegán gulyás

Elkészítési idő: 65 perc

Előkészítési idő: 20 perc

Főzési/sütési idő: 45 perc

300 kcal/adag

Hozzávalók

Adag: 4 Adag (4)

A vegán gulyáshoz:

  • 150 g dmBio szója schnetzel

  • 150 ml dmBio zöldségalaplé

  • 3 hagyma

  • 2 fokhagyma

  • 2 piros paprika

  • 2 ek dmBio sütőolaj

  • ½ üveg dmBio paradicsomszósz grillezett paprikával

  • 2 ek dmBio búzafinomliszt

  • 150 ml dmBio zöldségalaplé

  • 1 ek dmBio olasz zöldfűszerek

  • só és bors

  • 2 ek dmBio zab- és szójaital, növényi tejalternatíva

A páchoz:

  • 4 ek dmBio sütőolaj

  • 4 ek dmBio shoyu szójaszósz

  • 2 ek dmBio modenai balzsamecetkrém

  • 1 ek dmBio A-minősítésű juharszirup

  • 100 g dmBio sűrített paradicsom

  • 2 ek dmBio őrölt édes fűszerpaprika

A tálaláshoz:

  • friss fűszerek

  • fekete bors

  • adagonként 1 ek vegán tejföl

  • 100 g dmBio sűrített paradicsom

  • 2 ek dmBio őrölt édes fűszerpaprika

Elkészítés

Vegán gulyás:

  1. lépés

    A szója schnetzelt öntsük le a zöldségalaplével, majd 15 percig hagyjuk benne ázni. Ezután öntsük le az alaplevet, és csöpögtessük le a szója schnetzelt.

  2. lépés

    Egy közepesen nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót a páchoz. Helyezzük bele a szója schnetzelt, mindent alaposan keverjünk el, majd 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.

  3. lépés

    Eközben pucoljuk meg a hagymákat és a fokhagymákat, majd aprítsuk fel. A paprikát mossuk meg, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kb. egy centiméteres darabokra.

  4. lépés

    A sütőolajat hevítsük fel egy edényben, tegyük bele a szója schnetzelt, és magas hőfokon kb. 10 percig pirítsuk. Ezután adjuk hozzá a korábban felaprított hagymákat és paprikadarabokat, alaposan keverjünk mindent össze, és további 5–10 percig pirítsuk tovább. Ezt követően öntsük hozzá a grillezett paprikás paradicsomszószt, illetve adjuk hozzá a fokhagymát, és további három percig pirítsuk. Mindent alaposan keverjünk össze.

  5. lépés

    Most következik a liszt, amit keverjünk hozzá. Az egészet öntsük fel 150 ml zöldségalaplével és 500–600 ml vízzel. Ezután következhetnek az olasz zöldfűszerek, illetve a só és a bors. Közepes lángon további 15 percig (akár tovább is) hagyd forrdogálni, végezetül pedig keverd hozzá a növényi italt.

  6. lépés

    A vegán gulyást friss zöldfűszerekkel, frissen őrölt fekete borssal, illetve vegán tejföllel tálald.