Vegán gulyás
dm Kft.
2024. 12. 18.
Elkészítési idő: 65 perc
Előkészítési idő: 20 perc
•
Főzési/sütési idő: 45 perc
300 kcal/adag
Hozzávalók
Adag: 4 Adag (4)
A vegán gulyáshoz:
150 g dmBio szója schnetzel
150 ml dmBio zöldségalaplé
3 hagyma
2 fokhagyma
2 piros paprika
2 ek dmBio sütőolaj
½ üveg dmBio paradicsomszósz grillezett paprikával
2 ek dmBio búzafinomliszt
150 ml dmBio zöldségalaplé
1 ek dmBio olasz zöldfűszerek
só és bors
2 ek dmBio zab- és szójaital, növényi tejalternatíva
A páchoz:
4 ek dmBio sütőolaj
4 ek dmBio shoyu szójaszósz
2 ek dmBio modenai balzsamecetkrém
1 ek dmBio A-minősítésű juharszirup
100 g dmBio sűrített paradicsom
2 ek dmBio őrölt édes fűszerpaprika
A tálaláshoz:
friss fűszerek
fekete bors
adagonként 1 ek vegán tejföl
100 g dmBio sűrített paradicsom
2 ek dmBio őrölt édes fűszerpaprika
Elkészítés
Vegán gulyás:
lépés
A szója schnetzelt öntsük le a zöldségalaplével, majd 15 percig hagyjuk benne ázni. Ezután öntsük le az alaplevet, és csöpögtessük le a szója schnetzelt.
lépés
Egy közepesen nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót a páchoz. Helyezzük bele a szója schnetzelt, mindent alaposan keverjünk el, majd 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
lépés
Eközben pucoljuk meg a hagymákat és a fokhagymákat, majd aprítsuk fel. A paprikát mossuk meg, távolítsuk el a magokat, és vágjuk kb. egy centiméteres darabokra.
lépés
A sütőolajat hevítsük fel egy edényben, tegyük bele a szója schnetzelt, és magas hőfokon kb. 10 percig pirítsuk. Ezután adjuk hozzá a korábban felaprított hagymákat és paprikadarabokat, alaposan keverjünk mindent össze, és további 5–10 percig pirítsuk tovább. Ezt követően öntsük hozzá a grillezett paprikás paradicsomszószt, illetve adjuk hozzá a fokhagymát, és további három percig pirítsuk. Mindent alaposan keverjünk össze.
lépés
Most következik a liszt, amit keverjünk hozzá. Az egészet öntsük fel 150 ml zöldségalaplével és 500–600 ml vízzel. Ezután következhetnek az olasz zöldfűszerek, illetve a só és a bors. Közepes lángon további 15 percig (akár tovább is) hagyd forrdogálni, végezetül pedig keverd hozzá a növényi italt.
lépés
A vegán gulyást friss zöldfűszerekkel, frissen őrölt fekete borssal, illetve vegán tejföllel tálald.