Jegeskávé à la Cookies’n Cream: Csupán 5 lépés, és máris kész a frissítően édes csoda!
A divatos nyári ébresztő ital egy kis csavarral, sok koffeinnel (és egy kevés kalóriával). Így sikerülhet!

Emelkedik a hőmérséklet, de a kávé szerelmeseként nem szeretne lemondani a forró ébresztő italáról? Ezzel az édes, nyárias jegeskávéval élénken és felfrissülve élvezheti a nyarat!
Hozzávalók:
- 1 marék mini tönköly csokis keksz
- 1 csésze hideg kávé (ízlés szerint elkészítve; pl. Cold Brew, az automatából stb.)
- 20 ml juharszirup
- 1 csésze tej
- 4 gombóc vaníliafagyi
- 125 ml habtejszín
- jégkocka
Elkészítés:
1. lépés:
Készítse el a kiválasztott kávét.
2. lépés:
Hagyja a kávét teljesen kihűlni, vagy főzze rá közvetlenül a jégkockákra.
3. lépés:
Amíg kihűl a kávé, készítse elő a poharat. Ehhez tegyen néhány tönköly kekszet egy mélyhűtő tasakba, és egy sodrófa segítségével zúzza apró morzsákra.
4. lépés:
Tegyen egy kevés juharszirupot egy tányérba. A poharat fordítsa lefelé, és a peremét mártsa bele először a juharszirupba.
5. lépés:
Ezután pedig a kekszmorzsába. Így egy édes, ropogós perem jön létre.
6. lépés:
A habtejszínt egy keverővel verje kemény habbá, és töltse egy habzsákba, melynek a végén csillag formájú díszítőcső van. Öntse a kávét, a maradék juharszirupot, a tejet, a vaníliafagylaltot és a jégkockákat egy cocktailshakerbe, és alaposan rázza össze. Tegyen jégkockákat az előkészített pohárba. Töltse bele a jegeskávét, és tegyen a tetejére bőségesen tejszínhabot. Szórja meg keksszel és morzsával, és már élvezheti is.