Házi müzliszelet
Miért is választanánk a kész szeletet, ha otthon is könnyedén elkészíthető? Az igazán ízletes és gyors energiabombához mindenki kedvére variálhatja a hozzávalókat!

A házi müzlikhez gabonára (zabpehely, kukoricapehely, puffasztott rizs), aszalványok, valamint édesítő szükséges. A puha és ragacsos állagú aszalt gyümölcsök mellett ne feledkezzünk meg a roppanós összetevőkről sem – a száraz serpenyőben való pirítás külön jót tesz az olajos magvaknak. Íme egy tökéletes reggeli helyettesítő a rohanós hétköznapokon!
Hozzávalók (15 darabhoz):
- 270 g dmBio aprószemű zabpehely
- 70 g dmBio aszalt tőzegáfonya
- 140 g dmBio Agavé szirup
- 80 g dmBio magkeverék
- 70 g kókuszvirágcukor
- 150 g vaj
Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt 175 Celsius fokra. Fogjunk egy serpenyőt, majd öntsük bele a vajat, szirupot és a cukrot - addig keverjük, míg minden alapanyag fel nem oldódik. Vegyük le a tűzről és kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a zabpelyhet és az ízlés szerint választott magvakat, aszalványokat. Nyomkodjuk bele a keveréket egy sütőpapírral bélelt formába, majd süssük 15 percig, míg aranybarna nem lesz.
Tipp: a vegán változat készítésekor helyettesíthetjük a vajat akár kókuszzsírral is.
Hozzávalók
A lista vége