

dm Kft.
Olvasási idő 4 perc
•
2023. 02. 09.
Egy gyümölcsös teaóra: Gyümölcstea az ideális kísérő a mindennapokban
Eseménydús órák után a friss levegőn, pirospozsgás arccal leülni az asztalhoz, és meginni egy csésze forró, csodálatosan illatos gyümölcsteát, hogy felmelegítsen – ilyenkor felélednek a gyermekkori emlékek. De nemcsak télen esik jól egy csésze gyümölcstea – a gyümölcsös ital nyáron is felfrissülést jelent és hatékony szomjoltó jegestea formájában.
Zamatos, gyümölcsös & színes: A gyümölcstea bármikor jól jön
A gyümölcstea egy természetes alapú termék és akárcsak a gyógynövénytea a teához hasonló forrázott italok közé tartozik. Típustól függően a szüretelt gyümölcsöket és növényi részeket felaprítják, szárítják és csomagolják. A klasszikus gyümölcsteák mellett, amelyeket egyetlen növényfajtából állítanak elő, léteznek különféle gyümölcsökből álló keverékek is, valamint ízesített teák, amelyeket hozzáadott aromákkal és fűszerekkel ízesítenek.
A gyümölcsteák változatos ízben érhetőek el – a gyümölcsöstől a virágosig, édes, fűszeres, enyhén kesernyés, minden megtalálható közöttük. A sokféle lehetőség között bárki megtalálhatja a személyes kedvencét. A legkedveltebb fajták közé tartoznak a csipkebogyó, eper, alma, narancs és a különféle bogyó keverékek.

Jó, ha tudjuk: Így sikerülhet a tökéletes csésze gyümölcstea
A kompromisszumok nélküli teázási élmény érdekében a legjobb, ha a vásárlás során a magas minőségre törekszik. A gyümölcstea elkészítéséhez mindig friss, lágy vizet használjon, és ügyeljen– különösen a mentes gyümölcstea esetében – az ajánlott adagolásra.
Az elkészítéshez a szárított gyümölcsöket 100 °C-os forrásban lévő vízzel kell leforrázni. Mivel a gyümölcsöket a szüretelés után minden esetben csak szárítják, sajnos előfordulhat, hogy – a legnagyobb gondosság ellenére is – baktériumok és természetes mikroorganizmusok bújnak meg a keverékben. A magas hőmérséklet miatt ezek elpusztulnak, és a gyümölcstea nyugodtan fogyasztható.
A valódi teával ellentétben, mint a fekete tea, a zöld tea stb., a gyümölcsteáknak egy kicsit több időre van szükségük, amíg az aromájuk és összetevőik belekerülnek a vízbe. Típustól függően ezért a teát 5-15 perc közötti ideig kell állni hagyni. Lényeges szabály: Minél hosszabb ideig hagyja állni a gyümölcsteát, annál testesebb és savanykásabb lesz az íze.
Gyümölcsös élvezet kicsik és nagyok számára: Gyümölcstea és pozitív hatásai
Mivel a gyümölcstea koffein- és szinte kalóriamentes, mindennapos fogyasztásra alkalmas. Amennyiben a napi folyadékszükségletét ízletes és kalóriaszegény italokkal szeretné fedezni, esténként is szívesen kortyol el egy jó teát vagy a koffeint nem tolerálja, a gyümölcstea ideális választás az Ön számára.
Lehet, hogy gyermekei igazi ínyencek, és nem túl lelkesek, ha vízivásról van szó. Ebben az esetben is a gyümölcstea egy nagyszerű alternatíva a csapvíz, édes gyümölcslé vagy szörp helyett. Keressék meg közösen a kedvenc ízesítésű teát és vezesse be gyermekeit a teakészítés különleges világába. Figyeljék meg együtt, hogyan színeződik el a víz és hogyan tölti meg a szobát a csodálatosan gyümölcsös illat. Így igazán jól fog esni az első, második, harmadik… korty.
Annyira friss. Annyira gyümölcsös. Annyira finom. Gyümölcstea egy kicsit másképp.
A jegestea is egy olyan kedvelt nyári ital, amelyet magunk is egyszerűen elkészíthetünk. Ehhez öntsön forrásban lévő vizet a gyümölcsteában lévő szárított gyümölcsre, hagyja állni a teát és tegye a kész forrázatot a hűtőbe. Így bármikor kéznél van egy ízletes szomjoltó.
Tudta, hogy a gyümölcstea friss gyümölcsökből is elkészíthető és így egy friss jeges teát készíthet elő magának másnapra? Aprítsa fel ehhez a kedvenc gyümölcseit és öntsön rájuk hideg vizet. Hagyja az edényt állni egy éjszakára és másnap élvezheti is a gyümölcsös ízt.
... és most pedig sok örömet kívánunk Önnek ahhoz, hogy megtalálja a kedvenc gyümölcsteáját.