FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Egzotikus (aszalt) gyümölcsös pite dm.hu

Egzotikus (aszalt) gyümölcsös pite

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű formához:

A tésztához:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg dmBio búzaliszt T550 + a nyújtáshoz
  • 12,5 dkg dmBio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 csapott evőkanál dmBio kókuszvirágcukor
  • 2 közepes tojás- csipet só

A töltelékhez:

  • 5 dkg dmBio goji bogyó
  • 15 dkg dmBio aszalt mangó
  • 15 dkg dmBio aszalt füge
  • 5 dkg dmBio aszalt datolya
  • 2 dl víz- fél tasak dmBio reszelt narancshéj
  • fél tasak dmBio reszelt citromhéj
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. A tésztához késsel kockázzuk fel a vajat egy keverő-tálba. Szitáljuk hozzá a liszteket, adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot, az egész tojásokat, és egy csipet sót. Keverjük kb. 1 percig kézi mixerrel. Ettől még nem áll össze a tészta, morzsás lesz. Kézzel, 2-3 mozdulattal gyúrjuk egybe. Tegyük a cipót becsomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe.
  2. A töltelékhez az aszalt fügét, mangót, datolyát késsel aprítsuk fel. Tegyük lábosba, adjuk hozzá a goji bogyót, öntsük hozzá a vizet, a narancs- és citromhéjat. Főzzük a keveréket pár percig, míg a gyümölcsök visszapuhulnak. Vegyük le a tűzről, keverjük el benne a vajat, hagyjuk hűlni, majd forgassuk bele az enyhén felvert tojást.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 6-7 mm vastag-ra, helyezzük úgy a tortaformába, hogy legyen egy kb. 3 cm-es pereme, a felesleget vágjuk le. Villával szurkáljuk meg a torta alját, tegyük vissza hűtőbe 30 percre, közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  4. Simítsuk a tölteléket az előkészített tortaalapba, és süssük 30–35 perc alatt készre az előmelegített sütőben.

Tápanyagtartalom egy szeletben: 297 kcal / 1242 kJ, 5,5 gramm fehérje, 13,9 gramm zsír, 35,8 gramm szénhidrát

A lista vége