FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Tojáslikőr

Eierlikör selber machen

Hozzávalók 1,5 l-hez

  • 8 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g porcukor
  • 375 ml sűrített tej
  • 250 ml rum (54%)
  • 1 csipet fahéj vagy szegfűszeg por

Elkészítés

  1. A tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra verjük.
  2. Hozzákeverjük a porcukrot és a sűrített tejet (ha nem szeretjük annyira krémesen: 150 ml tejszínhab és 200 ml tej). Adjuk hozzá a rumot is.
  3. Lassan melegítsük vízfürdőben és folyamatosan keverjük, amíg a keverék sűrű nem lesz. A likőrt semmi esetre sem szabad felforralni. A tojáslikőr igazi karácsonyi hangulatát egy csipet fahéj vagy szegfűszeg por hangsúlyozza ki.
  4. Az elkészült likőrt üvegekbe töltjük.
    Fontos: Írjuk fel a címkére a lejárati dátumot. A tojáslikőr körülbelül egy hónapig eltartható a hűtőszekrényben.