Tojáslikőr

Hozzávalók 1,5 l-hez
- 8 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g porcukor
- 375 ml sűrített tej
- 250 ml rum (54%)
- 1 csipet fahéj vagy szegfűszeg por
Elkészítés
- A tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra verjük.
- Hozzákeverjük a porcukrot és a sűrített tejet (ha nem szeretjük annyira krémesen: 150 ml tejszínhab és 200 ml tej). Adjuk hozzá a rumot is.
- Lassan melegítsük vízfürdőben és folyamatosan keverjük, amíg a keverék sűrű nem lesz. A likőrt semmi esetre sem szabad felforralni. A tojáslikőr igazi karácsonyi hangulatát egy csipet fahéj vagy szegfűszeg por hangsúlyozza ki.
- Az elkészült likőrt üvegekbe töltjük.
Fontos: Írjuk fel a címkére a lejárati dátumot. A tojáslikőr körülbelül egy hónapig eltartható a hűtőszekrényben.