
Krémleves sült paradicsomból, fűszerkrémes pirítóssal
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg koktélparadicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál dmBio extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 40 dkg dmBio fűszeres passzírozott paradicsom (Passata)
- 1 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szelet dmBio fehérjedús rozskenyér
- dmBio vegetáriánus toszkán kenyérfeltét
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük fel 250 °C-ra. A megmosott, egész-ben hagyott koktélparadicsomokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és a forró sütőben süssük, míg összees-nek, itt-ott megpirulnak (kb. 20–25 perc).
- Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük puhára kevés sóval az olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsompü-rét, öntsük fel 8 dl vízzel. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, az aprított bazsalikommal és a zúzott fok-hagymával. Tegyük bele a sült paradicsomokat, forraljuk össze a levest (kb. 10 perc alatt).
- A fehérjedús rozskenyeret kenyérpirítóban vagy forró serpenyőben kevés extra szűz olívaolajon pirítsuk meg, vágjuk csíkokra. A vegetáriánus toszkán kenyérfeltéttel és a kenyércsíkokkal együtt tálaljuk a levest.
Tápanyagtartalom egy adagban: 257 kcal / 1075 kJ, 10 gramm fehérje, 11,4 gramm zsír, 28 gramm szénhidrát
Tipp: A dmBio olívaolaj kizárólag mechanikai eljárással,az olívabogyó direktpréselésével egy olasz családi vállalkozásban készül.
Ajánlott termékek
A lista vége