FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Sertéspörkölt nokedlivel

dm-drogeriemarkt

dm Kft.

2024. 11. 25.

recept2

Hozzávalók

A pörkölthöz:

  • 3 közepes vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 paprika

  • 1 ek. dmBio passzírozott paradicsom

  • fűszerpaprika, só, bors

A nokedlihez:

  • 50 dkg liszt

  • 2 tojás

  • 2 ek. dmBio olivaolaj

  • 1 dl tej

  • víz

Elkészítés

  1. A felmelegített olajban alaposan lepirítjuk a felkockázott húsokat, majd félretesszük, és az edényben maradt zsiradékba tesszük a felkockázott hagymát, amit üvegesre párolunk

  2. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsompürét, sózzuk, felöntjük 3 dl vízzel, majd kb. 10 perc alatt alaposan összefőzzük.

  3. A húst visszatesszük a pörköltalapba, hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát. A pörköltet alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben szükség esetén pótoljuk a vizet ügyelve arra, hogy a szaft sűrű maradjon.

  4. A nokedlihez enyhén sózott vizet forralunk egy nagy lábasban.

  5. A lisztet tálba öntjük, a közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, sózzuk, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy még kellően sűrű maradjon a tésztánk.

  6. Gyors, határozott mozdulatokkal elkeverjük a tésztát, majd anélkül, hogy állni hagynánk, nokedliszaggatóval a már forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Időnként keverünk rajta egyet főzés közben, hogy ne álljon össze a tészta.

  7. Néhány perc főzés után a nokedliket leszűrjük vagy egy szűrőlapáttal kiemeljük, majd olajjal meglocsoljuk, hogy a galuskák ne tapadjanak össze.

  8. A pörköltet a nokedlivel tálaljuk.