FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Marhahúsleves

dm Kft.

2024. 11. 25.

Hozzávalók

  • 1 kg húsos marhacsont

  • 2 szál répa

  • 2 szál fehérrépa

  • 1 fej hagyma

  • 1 karalábé

  • 1 zellergumó

  • só, bors

  • 1 ek. dmBio ételízesítő

  • petrezselyem

  • cérnametélt

Elkészítés

  1. A húsos marhacsontot hideg vízben kezdjük főzni, majd forráskor egy kanál segítségével leszedjük a róla az összes habot (többször megismételjük).

  2. Beletesszük a felkockázott sárgarépát és fehérrépát, a karalábét, a petrezselymet, a zellert és a hagyma, majd ízesítjük a dmBio ételízesítővel, sóval és borssal, majd lassú tűzön két órát főzzük. Ügyeljünk rá, hogy soha ne forrjon.