FőnavigációKategória navigációFőtartalom
  1. dm Produkt Weg logó a 1453DX10 kóddal

A lista vége

Lépésről lépésre az Ön otthonában

Amíg a kész terméket a kezében nem tartja, számtalan gyártási folyamaton megy keresztül.
Az alábbiakban betekintést nyerhet terméke feldolgozási folyamataiba, és megismerheti azokat az embereket, aki részt vettek bennük.

Termesztés és betakarítás, Németország és Ausztria

A zabot éghajlati igényei miatt főként Észak- és Közép-Európában, Oroszországban, Észak-Amerikában és Németország tengerparti régióiban termesztik. A zab egy úgynevezett egészségjavító növény, mivel nem von el annyi tápanyagot a talajtól, mint más gabonafélék. Ezenkívül a zab termesztése során sokkal kevesebb vízre van szükség, mint más gabonafélék esetében, ami a megváltozott éghajlati körülmények között is ellenállóbbá teszi. A „dmBio Zabital” alapanyaga Naturland által tanúsított gazdaságokból származik Németországból és Ausztriából.

  1. Németországban és Ausztriában körülbelül 1.300 gazdaságban, 10.000 hektáron termesztik a biozabot a Naturland irányelvei szerint.

  2. A Naturland a legnagyobb nemzetközi bio-szövetség. A világ 60 országában dolgoznak a gazdák a Naturland irányelvei szerint, amelyek sok területen túlmutatnak az EU bio-szabályozásán, és bizonyítják, hogy az ökológiai, szociális és fair gazdálkodás egy sikeres projekt.

  3. Josef Priller Thüringiából az egyik német Naturland gazdálkodó. A gazda szeret reggelente a földre menni, és különböző növényeket termeszteni. Főként szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, többek között Naturland zabot is. A bio-termesztés különlegessége, hogy nem használnak vegyi-szintetikus növényvédő szereket és műtrágyát.

  4. A zabnak téli és nyári fajtái vannak, amelyeket az évszaktól függően ősszel vagy tavasszal vetnek el. Általában azonban nyári gabonaként termesztik, és július közepétől augusztus közepéig aratják.

A lista vége

A zab feldolgozása, Németország

Partnerünknél a föld és a növények iránti felelősség áll a középpontban, ezért az erőforrásokat, mint az energia, a talaj és a víz, takarékosan használják fel. Az alternatív gazdasági formák és a társadalmi elkötelezettség összekapcsolása jellemzi őket, és innovatív megoldásokat támogatnak.

  1. A betakarított Naturland zabot a malomba szállítják. A szállításkor a zabból mintát vesznek, amely átfogó minőségellenőrzésen megy keresztül a belső laboratóriumban.

  2. A nyersanyagnak meg kell felelnie a feldolgozási követelményeknek, ezért a Naturland zabot a laborban különböző paraméterek, például nedvességtartalom, tisztaság és tápanyagtartalom alapján ellenőrzik.

  3. A színelválasztó kiszűri a szennyeződéseket a zabból. Ezután a vizsgált zabot hengereken hántolják, és teljes kiőrlésű zablisztté őrlik.

  4. Ezután a kész zabliszt minőségét ellenőrzik, így biztosítva azt, hogy a liszt rendelkezik a kívánt tulajdonságokkal és mentes a szennyeződésektől.

  5. Végül a zablisztet partnerünkhöz szállítják, aki elkészíti belőle a dmBio zabitalt.

A lista vége

Gyártópartnerünk és beszállítónk, Németország

Mint a növényi táplálkozás úttörője, partnerünk a biológiailag tanúsított nyersanyagokból készült termékek előállítására összpontosít. A fenntarthatóság, valamint a felelős és takarékos erőforrás-gazdálkodás áll a középpontban. A rövid szállítási távolságok és az energiahatékonyság optimalizálása központi kérdések, amelyek a szállítmányozási láncokban és a szoros együttműködésben tükröződnek a beszállítókkal.

  1. A Naturland teljes kiőrlésű zablisztet előkészítik a termeléshez. Már a szállításkor különböző vizsgálatokkal ellenőrzik a nyersanyag minőségét, hogy biztosítsák a feldolgozási követelmények teljesülését.

  2. A keverőállomásban a zablisztet vízzel keverik, és enzimekkel folyósítják, így létrejön a zabpép. Ezt követően a szilárd anyagokat eltávolítják a pépből, ami egy folyékony koncentrátumot eredményez, amely a dmBio zabital alapját képezi. A koncentrátum tartályokban tárolódik, és Naturland napraforgóolajjal, ivóvízzel, valamint tengeri sóval dúsítják.

  3. A terméket ezután ismét minőségellenőrzésnek vetik alá: kóstolás során ellenőrzik, hogy megvan-e a jellegzetes zabíze, valamint megvizsgálják a megjelenést és a pH-értéket, illetve a szárazanyag tartalmat is. Csak akkor tölthetik palackba a dmBio zabitalt, ha minden minőségi jellemző kifogástalan.

  4. Ahhoz, hogy az ital hosszú ideig tárolható legyen, és megőrizze tulajdonságait, a palackozás előtt ultrahigh hőmérsékleten hőkezelik és homogenizálják. Ezután Tetra Pak csomagolásba töltik.

  5. A palackok tetejét ezután rögzítik.

  6. Mindig nyolc zabitalt csomagolnak össze egy kartonba.

  7. Ezután a kartondobozokat raklapokra helyezik.

  8. Így hagyja el a Naturland tanúsítvánnyal rendelkező dmBio zabital a gyárat, és jut el a disztribúciós központokba, végül pedig a dm üzletekbe.

A lista vége

Tőlünk Önnek

Elosztóközpontjainkból a dmBio zabitalok megkezdik a dm üzletekbe vezető útjuk utolsó szakaszát. Itt megérkezve felkerülnek a polcokra, ahol a következő bevásárlása során Ön is megtalálhatja őket. 

Az Ön terméke az alábbi tanúsítvánnyal rendelkezik: