FőnavigációKategória navigációFőtartalom
  1. dm Produkt Weg logó a 1453DX10 kóddal

A lista vége

Lépésről lépésre az Ön otthonában

Amíg a kész terméket a kezében nem tartja, számtalan gyártási folyamaton megy keresztül.
Az alábbiakban betekintést nyerhet terméke feldolgozási folyamataiba, és megismerheti azokat az embereket, aki részt vettek bennük.

  1. Németország térképe világos háttérrel és környező tengerekkel
Tájkép naplementével és búzamezővel

Termesztés és betakarítás, Németország és Ausztria

A zabot éghajlati igényei miatt főként Észak- és Közép-Európában, Oroszországban, Észak-Amerikában és Németország tengerparti régióiban termesztik. A zab egy úgynevezett egészségjavító növény, mivel nem von el annyi tápanyagot a talajtól, mint más gabonafélék. Ezenkívül a zab termesztése során sokkal kevesebb vízre van szükség, mint más gabonafélék esetében, ami a megváltozott éghajlati körülmények között is ellenállóbbá teszi. A „dmBio Zabital” alapanyaga Naturland által tanúsított gazdaságokból származik Németországból és Ausztriából.

  1. Németországban és Ausztriában körülbelül 1.300 gazdaságban, 10.000 hektáron termesztik a biozabot a Naturland irányelvei szerint.

  2. A Naturland a legnagyobb nemzetközi bio-szövetség. A világ 60 országában dolgoznak a gazdák a Naturland irányelvei szerint, amelyek sok területen túlmutatnak az EU bio-szabályozásán, és bizonyítják, hogy az ökológiai, szociális és fair gazdálkodás egy sikeres projekt.

  3. Josef Priller Thüringiából az egyik német Naturland gazdálkodó. A gazda szeret reggelente a földre menni, és különböző növényeket termeszteni. Főként szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, többek között Naturland zabot is. A bio-termesztés különlegessége, hogy nem használnak vegyi-szintetikus növényvédő szereket és műtrágyát.

  4. A zabnak téli és nyári fajtái vannak, amelyeket az évszaktól függően ősszel vagy tavasszal vetnek el. Általában azonban nyári gabonaként termesztik, és július közepétől augusztus közepéig aratják.

A lista vége

Gyárépület fotója egy kanállal és helyjelző ikonnal

A zab feldolgozása, Németország

Partnerünknél a föld és a növények iránti felelősség áll a középpontban, ezért az erőforrásokat, mint az energia, a talaj és a víz, takarékosan használják fel. Az alternatív gazdasági formák és a társadalmi elkötelezettség összekapcsolása jellemzi őket, és innovatív megoldásokat támogatnak.

  1. A betakarított Naturland zabot a malomba szállítják. A szállításkor a zabból mintát vesznek, amely átfogó minőségellenőrzésen megy keresztül a belső laboratóriumban.

  2. A nyersanyagnak meg kell felelnie a feldolgozási követelményeknek, ezért a Naturland zabot a laborban különböző paraméterek, például nedvességtartalom, tisztaság és tápanyagtartalom alapján ellenőrzik.

  3. A színelválasztó kiszűri a szennyeződéseket a zabból. Ezután a vizsgált zabot hengereken hántolják, és teljes kiőrlésű zablisztté őrlik.

  4. Ezután a kész zabliszt minőségét ellenőrzik, így biztosítva azt, hogy a liszt rendelkezik a kívánt tulajdonságokkal és mentes a szennyeződésektől.

  5. Végül a zablisztet partnerünkhöz szállítják, aki elkészíti belőle a dmBio zabitalt.

A lista vége

Egy dolgozó targoncát vezet

Gyártópartnerünk és beszállítónk, Németország

Mint a növényi táplálkozás úttörője, partnerünk a biológiailag tanúsított nyersanyagokból készült termékek előállítására összpontosít. A fenntarthatóság, valamint a felelős és takarékos erőforrás-gazdálkodás áll a középpontban. A rövid szállítási távolságok és az energiahatékonyság optimalizálása központi kérdések, amelyek a szállítmányozási láncokban és a szoros együttműködésben tükröződnek a beszállítókkal.

  1. A Naturland teljes kiőrlésű zablisztet előkészítik a termeléshez. Már a szállításkor különböző vizsgálatokkal ellenőrzik a nyersanyag minőségét, hogy biztosítsák a feldolgozási követelmények teljesülését.

  2. A keverőállomásban a zablisztet vízzel keverik, és enzimekkel folyósítják, így létrejön a zabpép. Ezt követően a szilárd anyagokat eltávolítják a pépből, ami egy folyékony koncentrátumot eredményez, amely a dmBio zabital alapját képezi. A koncentrátum tartályokban tárolódik, és Naturland napraforgóolajjal, ivóvízzel, valamint tengeri sóval dúsítják.

  3. A terméket ezután ismét minőségellenőrzésnek vetik alá: kóstolás során ellenőrzik, hogy megvan-e a jellegzetes zabíze, valamint megvizsgálják a megjelenést és a pH-értéket, illetve a szárazanyag tartalmat is. Csak akkor tölthetik palackba a dmBio zabitalt, ha minden minőségi jellemző kifogástalan.

  4. Ahhoz, hogy az ital hosszú ideig tárolható legyen, és megőrizze tulajdonságait, a palackozás előtt ultrahigh hőmérsékleten hőkezelik és homogenizálják. Ezután Tetra Pak csomagolásba töltik.

  5. A palackok tetejét ezután rögzítik.

  6. Mindig nyolc zabitalt csomagolnak össze egy kartonba.

  7. Ezután a kartondobozokat raklapokra helyezik.

  8. Így hagyja el a Naturland tanúsítvánnyal rendelkező dmBio zabital a gyárat, és jut el a disztribúciós központokba, végül pedig a dm üzletekbe.

A lista vége

DM logisztikai központ és papírtáska

Tőlünk Önnek

Elosztóközpontjainkból a dmBio zabitalok megkezdik a dm üzletekbe vezető útjuk utolsó szakaszát. Itt megérkezve felkerülnek a polcokra, ahol a következő bevásárlása során Ön is megtalálhatja őket. 

Az Ön terméke az alábbi tanúsítvánnyal rendelkezik: