
dmBio ABC - fedezze fel a dmBio világát!

Agavé szirup
Agavé szirup
Az agavé növény édes aromája miatt kiválóan alkalmas ételek és italok ízesítésére. Glikémiás indexe alacsonyabb, mint a finomított cukoré, ezért kis mennyiségben cukorbetegek számára is fogyasztható.
Almaecet
Almaecet
A napérlelte német bio almából készült szűretlen ecetet az előállítása során nem melegítették fel és nem szűrték le, hogy megőrizze értékes összetevőit. Gyümölcsös-savanyú ízével alkalmas saláták ízesítésére, illetve hús, hal és zöldség marinírozására. Kiválóan harmonizál a mézes vinaigrette öntetekkel.
Balzsamecet
Balzsamecet
Intenzív, aromás ízű, bio krémes balzsamecet. Szőlőmustból és modenai balzsamecetből készült, harmonikusan édes és savanyú ízű, intenzív aromájú krém. Ideális húsok, halak, sajtok és desszertek ízesítésére.
Berkenye
Berkenye
100% vegán direktlé. A dmBio fekete berkenyelé kizárólag érett, frissen szüretelt bogyókból készült. Ezeket kipréselik és kíméletesen feldolgozzák. Sötét színének köszönhetően zselékhez, jamekhez, valamint desszertek finomítására is felhasználhatjuk.
Bourbon vanília
Bourbon vanília
A vanília az egyetlen ehető orchideafajta, amelyet az 1500-as években a spanyol hódítások terjesztettek el Európában. A Bourbon vanília természetes aromával rendelkezik a mesterségesen előállított vanillinnal ellentétben. Elsősorban sütemények, csokoládé, valamint gyümölcsös ételek ízesítésére használjuk.
Búzakorpa
Búzakorpa
A búzakorpát a búzamag fedőrétegéből állítják elő. Kiválóan alkalmas müzlikhez, joghurthoz, továbbá vízzel vagy gyümölcslével keverve. Kenyerek, zsömlék vagy sütemények sütésekor is felhasználható.
Chiamag
Chiamag
A rostban és többszörösen telítetlen, pl. omega-3 zsírsavakban gazdag chia mag ideális gyümölcs- és zöldséglevekhez adva, joghurtba, müzlibe keverve vagy péksütemények összetevőjeként.
Csicseriborsó
Csicseriborsó
A csicseriborsó a Földközi-tenger medencéjének száraz térségében terem. Remek fehérjeforrás a vegán és vegetáriánus konyhában. Megfőzhető, vagy lisztté darálható, ez által sokoldalúan felhasználható.
Datolya
Datolya
A napérlelte dmBio aszalt datolya természetes módon előforduló cukrot tartalmaz. Mézhez hasonló ízének köszönhetően kiválóan illik müzlikbe, gyümölcssalátába, gyümölcskenyérbe, de egzotikus és keleti ételekhez is felhasználhatjuk.
Füge
Füge
A gyümölcsös ízű aszalt füge csak természetes módon előforduló cukrot tartalmaz. A meredek lankákon termő bio fügét kézzel szüretelik, majd a napon szárítják. Ideális nassolnivaló étkezések között, de fogyaszthatjuk müzlivel, felhasználhatjuk gyümölcskenyér, vad- és szárnyas ételek hozzávalójaként is.
Gojibogyó
Gojibogyó
A gojibogyó magas C-vitamin tartalom mellett rengeteg ásványi anyagot és aminosavat is tartalmaz. Jótékony hatással van a bőrre, látásra, valamint immunerősítőként is alkalmazható.
Gyömbér
Gyömbér
A gyömbér az egyik legelterjedtebb fűszer - ételeket és italokat is ízesíthetünk vele, a benne lévő vegyületek (gingerol) pedig jótékony hatással vannak szervezetünkre. Rengeteg C-vitamint, magnéziumot, vasat, kálciumot, káliumot, nátriumot és foszfort tartalmaz. Értékes összetevőinek köszönhetően antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, emellett serkenti a vérkeringést és emésztésserkentő hatása is van. A keleti orvoslásban gyakran használják a gyömbért a megfázás tüneteinek enyhítésére
Hajdina
Hajdina
hajdina nem gabona, hanem a keserűfűfélék családjába tartozik. Diós aromája miatt ízletes hozzávalója lehet ételeinknek: őrölve a kenyér alapanyagaként, köretként, zöldségfasírthoz, illetve pirítva müzlikhez vagy salátához is kiváló. Vegán.
Jackfruit
Jackfruit
Zöld bio jackfruit gyümölcshús, apróra vágva. A jackfruit gyümölcs Délkelet-Ázsiából származik, és az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga: mind a zöld, mind pedig az érett gyümölcsöt sokféleképpen használják. A gyümölcshús rostos, húsra emlékeztető állagú, ezért tökéletesen alkalmas húsok helyettesítésére, de serpenyős ételekhez, levesekhez és egytál ételekhez is kiváló alapanyag.
Juharszirup
Juharszirup
A juharszirupot a fák úgynevezett megcsapolásával nyerik, melyet többek között, ízük, valamint intenzitásuk szerint A-tól D-ig osztályozzák. Akárcsak a méz, a juharszirup is megannyi ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a fehércukor, így a fogyasztása kevésbé terheli meg szervezetünket.
Kesudió
Kesudió
Miért is érdemes kesudiót fogyasztani? Tele vannak antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal, melyek védelmet nyújtanak többek között a szívnek (koleszterinmentes). Jótékony hatását (réztartalom) a hajunk színének megtartásában is tapasztalhatjuk.
Kókuszzsír
Kókuszzsír
Hidegen préselt, telített növényi olaj, amely kb. 25 °C-ig szilárd állagú marad. Friss kókuszdióra emlékeztető lágy íze aromás, egzotikus ízt kölcsönöz az ázsiai és sós ételeknek.
Kuszkusz
Kuszkusz
A keleti konyha klasszikus élelmiszere. A berber eredetű a kuszkusz csupán 10 perc alatt elkészíthető. Próbálja ki ízletes húsok mellé köretként vagy saláták, levesek hozzávalójaként.
Lencse
Lencse
A beluga lencse (más néven kaviárlencse) Észak-Amerikából származik, nevét színéről és különleges formájáról kapta. Enyhén diós íze miatt ideális köretként, salátákhoz, egytálételekhez vagy kenyérfeltétekhez.
Lenmag
Lenmag
A lenmag a len növény magja, a modern konyha egyik kedvelt alapanyaga. Fogyaszthatjuk müzlivel, joghurttal, de ideális hozzávalója lehet kenyereknek és péksüteményeknek, illetve salátáknak és felfújtaknak is.
Lenolaj
Lenolaj
Hidegen préselt, extra szűz bio lenolaj. Omega-3 zsírsavakban gazdag.
Matcha
Matcha
A matcha a legmagasabb minőségű teaként ismert. Az évi egyszeri aratást megelőzően teljesen lefedik az ültetvényt, ez által lassabban nőnek és magasabb lesz a theanine tartalma is - mely a zöld tea hatóanyagának kivonata. A növény zöld leveleit kézzel szüretelik, majd egy ún. "vízgőz eljárás" után megszárítják és porrá őrlik.
Nádcukor
Nádcukor
A nádcukrot a cukornád levéből készítik, amelyet felfőznek, szárítanak, majd kristályosítanak. A végső centrifugálási folyamat során a szirupot a cukorkristályoktól elválasztják, ezáltal nyeri el a nádcukor kellemes ízét és világos színét.
Olíva
Olíva
A kalamon olívabogyó a görögországi Peloponnészoszi-félsziget déli hegyvidékein terem és a földközi-tengeri kiadós napsütésnek köszönhetően nyeri el természetes lila színét. A nagy odafigyeléssel szüretelt olívabogyót egy kevés ecettel ízesített, tengeri sós vízben teszik el, így kapja intenzív, testes ízét.
Paradió
Paradió
A jellegzetes ízű paradió müzlik, édes ételek vagy sütemények tökéletes hozzávalója lehet, de kiválóan alkalmas nassolnivalónak is.
Quinoa
Quinoa
A quinoa a dél-amerikai őslakosok alapvető élelmiszere volt. A quinoa, amelyet inka rizsként is hívnak, levesek, saláták ideális hozzávalója. Köretként, főételként, édesen vagy pikánsan is fogyasztható.
Repceolaj
Repceolaj
A repceolajat a repce magjából sajtolják. Magas Omega-3-zsírsav tartalom jellemzi, diós ízének köszönhetően saláták, zöldségételek, szószok és marinádok ízesítésére is alkalmas, de felhasználhatjuk főzéshez és pároláshoz is.
Rizsszirup
Rizsszirup
Lágy ízű, fruktózmentes édesítőszer értékes rizsfajtákból készül. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó rizsszirup ideális választás allergénszegény táplálkozáshoz.
Szezámmag
Szezámmag
A hántolatlan szezámmagot rendkívül finom, diós íz jellemzi. Akár nyersen vagy pirítva is ideális müzlihez keverve vagy kenyerek, péksütemények ízletes hozzávalójaként, de ázsiai ételek ízesítésére és friss salátára vagy levesre szórva is kiváló.
Tisztított vaj
Tisztított vaj
Bio tejzsírkészítmény (ghí). Hagyományos ájurvéda módszerrel gyártott termék. Alkalmas főzéshez és sütéshez. Maximum a hevítési pontig (190 ºC) melegítsük.
Tökmag
Tökmag
Enyhén diós ízével müzlik, kenyerek, péksütemények, saláták és felfújtak ízletes hozzávalója.
Tőzegáfonya ital
Tőzegáfonya ital
100% tőzegáfonyából készült vegán gyümölcslevet akár hígítás nélkül is fogyaszthatjuk. Emellett egyaránt fogyasztható vízzel higítva nyári frissítőként, de akár Desszertek finomítására is alkalmas.
Zabkrém
Zabkrém
Zabalapú bio növényi krém. A vegán zab főzőkrém ideális serpenyőben készülő ételek és édességek készítéséhez, továbbá levesek, szószok, zöldségételek és felfújtak hozzávalójaként.
Zabpehely
Zabpehely
Az egész magvakat kíméletes gőzöléssel kezelik és pelyhekké alakítják. Ideális müzlihez, vegán "burgerhúsok" készítéséhez, valamint süteményekhez és pépekhez is.