Méz, lekvár, dzsem
Méz és lekvár az édes ízek kedvelőinek
Nem mindenki szereti a sós reggeliket. Sokan inkább olyan édes kenyérfeltéteket fogyasztanak a nap első étkezésekor, mint a méz a lekvár vagy a dzsem. Képesek vagyunk gyakran csak a reggelire gondolni, amikor mézről vagy lekvárról beszélünk, pedig rengeteg egyéb, ötletes felhasználási módja akad ezeknek a finomságoknak. Egyszerűen alkalmazhatóak süteményekhez, főételek vagy akár szószok alapjául is. A dm kínálatában megtalálható vegán, bio feltétek minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek.
Méz, mint édesítő
A minőségi mézek krémesen folyós, lágy állaggal és nem túl édes ízzel rendelkeznek. Cukor vagy cukorhelyettesítők helyett néha érdemes a mézhez nyúlni. Nem csak kávéba, teába, müzlibe esetleg mártásba vagy szószba keverve, de sütemények alapanyagaként, sőt húsok elkészítésekor is kiváló választást jelent. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek, vitaminok is fellelhetőek a mézben. A foszfor, réz, magnézium, nátrium és egyéb ásványi anyagok mellett a méz C- és B-vitaminokat is tartalmaz. A sokoldalú feltétnek annyi változata van, amennyi virág létezik. Az eltérő virágokból készített mézek összetétele változó lehet. A legelterjedtebb mézek közé tartoznak a vegyes virágmézek, a repceméz, illetve az akácméz. Sajnos a mézeket gyakran hamisítják, ezért érdemes olyan helyről vásárolni, ahol ellenőrzött forrásokból beszerzett, biztosan eredeti termékeket forgalmaznak. A dm méz kínálatából rendelt variációkkal garantáltan minőségi terméket kap kézhez.
Lekvár vagy dzsem?
Az egyik legelterjedtebb és egyben legrégebbi módja a gyümölcsök tartósításának a befőzés. Főzés közben a gyümölcsök lassú kevergetés mellett pépessé válnak. Minél tovább főzzük, annál több nedvesség párolog el belőle, amivel a sűrűségét szabályozhatjuk. A lekvár és a dzsem főzésekor sokszor hozzáadott cukorra sincs szükség, ha a gyümölcsök cukortartalma kellően magas. Dzsem és lekvár között a különbséget az állag jelenti. A rövidebb ideig főzött, gyakran gyümölcsdarabot is tartalmazó dzsem a hozzáadott zselésítő anyagnak köszönhetően kocsonyásabb, zselésebb állagú, mint a lekvár. A lekvár készítése magasabb hőfokon történik és tovább tart, mint a dzsem főzése, ezért a hőérzékeny vitaminok tartalma csökkenhet. Emiatt a dzsemek legtöbbször magasabb vitamintartalommal rendelkeznek, mint a velük azonos gyümölcsből készült lekvárok.
A dm Online Shop dzsem és méz kínálatában gondosan válogatott alapanyagokból készült termékek mellett teljesen bio, ökológiai gazdálkodásokból származó készítményeket is találhat. Rendelje meg online a kiválasztott termékeket és pár munkanapon belül már fogyaszthatja is.