FőnavigációKategória navigációFőtartalom

Répatortácskák

répatorta

Hozzávalók:

  • 150 g dmBio tönkölybúzaliszt T630
  • 120 g dmBio aprószemű zabpehely
  • 100 g dmBio teljesértékű nádcukor
  • 2 tk dmBio sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 50 ml író
  • 180 g répa

Tipp: ízlés szerint fűszerezhetjük egy csipet őrölt fahéjjal, szegfűszeggel vagy kardamommal, esetleg szerecsendióval.

Krém:

  • 2 ek dmBio teljesértékű nádcukor
  • 200 g krémsajt
  • fél citrom leve
  • díszítéshez: dmBio dióbél

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170-180° C fokra. Mossuk és hámozzuk meg a répákat, majd reszeljük le őket. Minél kisebbre reszeljük, annál jobb lesz a piskóta állaga. Ezután egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztet, zabot, cukrot, sütőport és a sót), illetve egy másik tálban keverjük össze nedves alapanyagokat (az írót, a felvert tojásokat). A reszelt répát csak a kettő összedolgozása után forgassuk a masszába. Töltsük a keveréket a kivajazott és lisztezett formába, majd süssük kb. 25 percig. Amint kihűlt a piskótánk szeleteljük fel és kenjük meg a krémsajtos mázzal.

A lista vége

Ide illő termékkategória