FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Zöldborsós sertésragu bulgurral

Zöldborsós sertésragu bulgurral

Hozzávalók 4 személyre:

  •  60 dkg tarja
  •  1 fej vöröshagyma
  •  3 evőkanál dmBio napraforgóolaj
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  1 evőkanál szárított, őrölt pirospaprika
  •  4 dl dmBio fűszeres passzírozott paradicsom (Passata)
  •  60 dkg zsenge zöldborsó
  •  15 dkg dmBio bulgur
  •  só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. A felkockázott vöröshagymát pároljuk meg az olajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az őrölt pirospap-rikát. Egy percet pirítsuk, keverjük hozzá a felkockázott tarját.
  2. A húst pirítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, öntsük fel 2 dl vízzel. Lefedve főzzük 40 percig. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, főzzük a ragut további 30 percig. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  3. Adjuk hozzá a bulgurt és a borsót, főzzük 10 perc alatt puhára. Végül sózzuk, borsozzuk ismét.

Tápanyagtartalom egy adagban: 1024 kcal / 4282 kJ, 36,5 gramm fehérje, 69,3 gramm zsír, 64,3 gramm szénhidrát

Tipp: A dmBio bulgur (előfőzött, szárított, tört búza) ideális alternatívája a rizsnek, nemcsak köretként, de saláták, egytálételek alapanyagaként is használható. Remekül variálható különféle fűszerekkel is.

A lista vége