
Zöldborsós sertésragu bulgurral
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg tarja
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál dmBio napraforgóolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított, őrölt pirospaprika
- 4 dl dmBio fűszeres passzírozott paradicsom (Passata)
- 60 dkg zsenge zöldborsó
- 15 dkg dmBio bulgur
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A felkockázott vöröshagymát pároljuk meg az olajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az őrölt pirospap-rikát. Egy percet pirítsuk, keverjük hozzá a felkockázott tarját.
- A húst pirítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, öntsük fel 2 dl vízzel. Lefedve főzzük 40 percig. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, főzzük a ragut további 30 percig. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
- Adjuk hozzá a bulgurt és a borsót, főzzük 10 perc alatt puhára. Végül sózzuk, borsozzuk ismét.
Tápanyagtartalom egy adagban: 1024 kcal / 4282 kJ, 36,5 gramm fehérje, 69,3 gramm zsír, 64,3 gramm szénhidrát
Tipp: A dmBio bulgur (előfőzött, szárított, tört búza) ideális alternatívája a rizsnek, nemcsak köretként, de saláták, egytálételek alapanyagaként is használható. Remekül variálható különféle fűszerekkel is.
A lista vége