Valentin-napi bonbon
A csokoládé-bonbont nem csak kapni, adni is nagyon jó érzés, főleg, ha az kézzel készített finomságot rejt magában. Előnye, hogy teljes mértékben személyre szabható, ugyanis az ízesítésnek és díszítésnek csak a képzeletünk szabhat határt. A házi bonbonokokhoz nincs szükségünk sok alapanyagra, viszont nagyfokú precizitást igényel a csokiformák elkészítése.

Hozzávalók 15 darabhoz
- 100 g dmBio étcsokoládé
- 15 g dmBio extra szűz kókuszzsír*
- 80 g dmBio extradzsem (esetleg csokoládékrém)
Elkészítés
Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, majd adjunk hozzá egy evőkanál kókuszzsírt*. Válasszunk egy tetszés szerinti szilikon formát és a harmadáig töltsük tele a kis mélyedéseket csokival, majd fordítsuk fejjel lefelé egy zsírpapíron és hagyjuk, hogy kicsepegjen a felesleges csokoládé. Tegyük a formánkat kb. 20-30 percre a hűtőbe. Válasszuk ki a tetszés szerinti tölteléket és a korábbról megmaradt csokit kezdjük el visszamelegíteni. Egy kiskanál segítségével töltsük meg a burkokat dzsemmel (kb. a forma ¾-ig), de úgy, hogy hagyjunk még egy kis helyet a tetején, majd öntsük le a maradék megolvasztott csokival. Spatulával húzzuk le a felesleget és tegyük a hűtőbe a bonbonokat körülbelül 3 órára.
Elkészítési idő: 40 perc (hűtés nélkül)
(*A természetes zsiradék hatására a csokoládé dermedt állapotban keményebb, valamint fényesebb lesz tőle a bevonata.)