FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Lazac lencsével

Lazac lencsével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 ek. dmBio extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 300 g dmBio beluga lencse
  • 800 ml csirkehúsleves alaplé
  • 400 ml dmBio modenai balzsamecet
  • 40 g dmBio nádcukor
  • 4 db, egyenként 120 g-os konyhakész lazacfilé
  • 20 g vaj
  • 1 csokor póréhagyma
  • 100 g mag nélküli kék szőlő
  • 2 ek. zsázsa
  • 1 citrom leve
  • só, durvára őrölt bors

Elkészítés:

Egy evőkanál olívaolajat közepes lángon hevítsünk fel egy edényben és a kockára vágott hagymát pirítsuk benne üvegesre. Adjuk hozzá a lencsét és az alaplevet, forraljuk fel és hagyjuk főni kb. 15 percig. Eközben egy másik edényben erős lángon hevítsük fel a balzsamecetet és cukrot, míg az ecetnek enyhén ragadós állaga és édeskés íze nem lesz. Keverjük az ecetet a lencséhez, ízesítsük sóval, borssal, húzzuk le a lángról és hagyjuk hűlni. A maradék olívaolajat közepes lángon hevítsük fel egy serpenyőben, helyezzük el benne a lazacfiléket, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg citromlével és mindkét oldalát süssük kb. 2-2 percig. Az elkészült lazacfiléket tekerjük alufóliába. Ugyanebben a serpenyőben olvasszuk meg a vajat és kis lángon fonnyasszuk benne a félbevágott póréhagymákat és a szőlőt 3-4 percig. Tálalás előtt keverjük össze az ecetes lencsét a póréhagymával és a szőlővel, adagoljuk mély tányérokba, helyezzük rá a lazacfiléket és szórjuk meg zsázsalevelekkel.

A lista vége