
Könnyed kakaós brownie
Hozzávalók:
- 100 g dmBio búza finomliszt T550
- 150 g dmBio étcsokoládé
- 120 g dmBio extra szűz kókuszzsír
- 1 tk dmBio borkő sütőpor
- 50 g kókuszvirág cukor
- 30 g dmBio dióbél
- 3 tojás
- 1-2 csipet só
Elkészítés (9 darabhoz):
Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Aprítsuk fel a csokoládét kisebb darabokra: az egyik felét vízgőz felett olvasszuk fel a kókuszzsírral, a másik felét tegyük félre. Keverjük össze egy villával a tojásokat és a kókuszvirág cukrot, majd öntsük hozzá a langyos olvasztott csokoládét. A kimért lisztet, illetve a sütőport és a sót is finoman forgassuk bele a keverékbe. Ha ezzel megvagyunk, öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt formába, majd szórjuk bele a megmaradt tört csokoládét és az apróra tört diót. Süssük 20-25 percig, a sütés vége előtt ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. Ha kihűlt, vágjuk fel 9 egyenlő darabra.
Tipp: kakaós máz
Hozzávalók: 3 dkg vaj, 1 csésze víz, 2 ek kristálycukor, 2 ek dmBio kakaópor
Elkészítés: egy kisebb fazékban melegítsük fel a vizet, majd keverjük benne csomómentesre a hozzávalókat. A vajat csak a forralás után adjuk hozzá és hevítsük fel újra a keveréket.
Hozzávalók
A lista vége