
Édes mázas lazac zöldborsópürével, bulgurral
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg lazacfilé
- 4 evőkanál dmBio juharszirup „A” minősítésű)
- 4 evőkanál dmBio balzsamecetkrém
- 1 teáskanál csilikrém
- 2 evőkanál dmBio natúr passzírozott paradicsom (Passata)
- 2 evőkanál dmBio lenmagolaj
- tengeri só, frissen őrölt bors
A püréhez:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2,5 dkg vaj
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
A bulgurhoz:
- 15 dkg dmBio bulgur
- 1 darab dmBio zöldségleveskocka
Elkészítés:
- A püréhez a finomra vágott vöröshagymát a vajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a zöldborsót, a zúzott fok-hagymát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Lefedve pároljuk puhára a borsót. Botmixerrel pürésít-sük, sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük.
- A bulgurt tegyük bő, forrásban lévő vízbe, dobjuk bele a zöldségleveskockát, főzzük puhára, szűrjük le.
- A sütőt melegítsük elő 230 °C-ra. Keverjük össze a juharszirupot, a balzsamecetkrémet, a csilikrémet, a lenmagolajat és a paradicsompürét.
- A lazacot mossuk meg, bőrös részét pikkelyezzük le, bőrös felével lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a juharszirupos-balzsamecetes páccal, majd 15 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben. Tálaláskor sózzuk, borsozzuk.
Tápanyagtartalom egy adagban: 777 kcal / 3247 kJ, 52,6 gramm fehérje, 39,1 gramm zsír, 54,6 gramm szénhidrát
Tipp: A juharszirupot a juharfa nedvéből állítják elő. 40 liter juharfalé szükséges 1 liter szirup előállításához. Osztályozása A–D-ig terjed. Minél sötétebb a szirup, annál magasabb az ásványianyag- tartalma, és intenzívebb az íze.
Ajánlott termékek
- Márka: dmBio; Terméknév: Zöldségleves ételízesítő kocka, hozzáadott cukortól mentes, 66 g; Ár: 499 Ft; Alapár: 0,066 kg (7 561 Ft / 1 kg); dm márka logó; 4,62 5 csillagból 113 értékelés alapján; Elérhetőség: Állapot zöld Rendelhető, Állapot szürke dm üzlet kiválasztása499 Ft0,066 kg (7 561 Ft / 1 kg)Rendelhető
A lista vége