A kókusz és az étcsokoládé házassága
A csokoládé talán a világ legismertebb és legkedveltebb finomsága. A legtöbb boltba belépve ma már óriási választék fogad bennünket: legyen szó a sima vékony táblás verzióról, a töltelékesről vagy akár a forró csokoládéról, biztosan mindenkinek megvan a kedvence.

Ennek a csodás édességnek az alapja a Dél-Amerikában őshonos kakaófa magja, azaz a kakaóbab. Az étcsokoládé kakaótartalma legalább 43-55 %-os, valamint jóval sötétebb és kevésbé édes, mint a tejcsokoládé. Általánosságban véve elmondható, hogy annál ’egészségesebbnek’ mondható egy csokoládé, minél magasabb kakaótartalommal rendelkezik, ugyanis ez azt jelenti, hogy annyival kevesebb cukrot tartalmaz.
Házi kókuszszelet
A tökéletes csokoládés-kókuszos ízélményért nem kell mindig a népszerű márkákat választanunk, magunk is könnyedén elkészíthetjük ezt a finomságot. Ezáltal nem csak finomabb lesz, hisz a saját ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk, de az sem utolsó, hogy pontosan tudjuk, milyen összetevőket tartalmaz a végeredmény!
Hozzávalók
200 g kókuszreszelék
100 g dmBio kókuszchips
300 ml dmBio kókusztej
80 g dmBio kókuszzsír
2 evőkanál dmBio agavé szirup
a kívánt édességtől függően adhatunk még hozzá 1 csipet dmBio Bourbon vaníliát
300g dmBio étcsokoládé
Elkészítés
A kókuszolajból, a kókusztejből, a kókuszreszelékből és a kókuszchipsből tömör masszát gyúrunk. Hozzáadjuk az agavé szirupot és a vaníliaőrleményt, majd ismét alaposan összedolgozzuk a tölteléket. A masszából vékony, kb. 8-10 centiméter hosszúságú rudakat formázunk és sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőben, hogy kellően megdermedjenek.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, ezután mártsuk a rudakat a csokoládéba és hagyjuk lecsepegni egy rácson. Díszítésként szórhatunk a tetejére kókuszreszeléket vagy akár kókuszchipset is.