Karácsonyi desszertreceptek
Karácsonykor mindenki egy különleges menüvel szeretné meglepni a vendégeit. Ha a pulyka vagy a halászlé miatt már a fél napot a konyhában töltjük, akkor desszertnek egy egyszerűen elkészíthető finomságot válasszunk! Az alábbi három pikk-pakk elkészül, mégis rendkívül különleges!

Fahéjas muffin csokoládé karácsonyfával
Hozzávalók 4 fő részére
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 200 g cukor
- 2 tk fahéj
- 2 tojás
- 100 ml olaj
- 200 ml író
- 4 ek nugátkrém
- 4 ek tej
- friss bogyós gyümölcsök
- friss menta
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és az 1 teáskanál fahéjat, majd tegyük ugyanezt a tojásokkal, az olajjal és az íróval. Utóbbihoz adjuk hozzá a lisztes keveréket, és alaposan keverjük el. Az elkészült tésztát tegyük mini muffinformákba, és szórjuk meg a maradék fahéjjal. A 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük készre.
Eközben közepes lángon melegítsük fel a nugátkrémet a tejjel, és alaposan keverjük össze. Ezután várjuk meg míg picit kihűl, majd töltsük bele egy nyomózsákba, és cikk-cakk mozdulatokkal rajzoljunk a tányérokra egy-egy karácsonyfát. Ha elkészültek a mini-muffinok, akkor 3-5 darabot tegyünk egy tányérra, a karácsonyfát pedig díszítsük pár bogyós gyümölccsel.
Marshmallow-hóember forró csokiban
Hozzávalók 4 fő részére
- 1 l tej
- 100 g csokoládé
- 1 ek cukor
- 12 db marshmallow
- ropi
- szárított papaya darabok
Elkészítés
A ropikat törjük félbe, és a nagyobb sódarabokat távolítsuk el. Készítsünk elő 3 marshmallow-t, melyeket a félbetört ropikkal kössük össze egymással. Ezután fogjunk meg még 4 ropit, és szúrjuk bele a marshmallow-ba, így elkészítve a hóember kezeit és lábait. A szárított papaya darabokból készítsünk egy orrot, majd azt is rögzítsük a hóemberhez. Ezt követően olvasszunk meg némi csokoládét, és egy nyomózsák segítségével rajzoljunk arcot és gombokat a hóembernek.
A hóember után következhet a forró csokoládé elkészítese: ehhez öntsük a tejet egy lábasba, forraljuk fel, majd zárjuk el a tüzet és reszeljük bele a csokoládét. Végül keverjük hozzá a cukrot, töltsük egy bögrébe, és helyezzük rá a marshmallow-hóembert.
Sült alma mézes-mogyorós töltelékkel és vanília fagylalttal
Hozzávalók 4 fő részére
- 4 alma
- 4 ek felaprított mogyoró, dió, mandula…
- 1 ek mazsola
- 1 ek méz
- 1 ek vaj
- fahéj
- vanília fagylalt
Elkészítés
Minden almának vágjuk le a tetejét, és távolítsuk el a magházát. A felaprított mogyorókat keverjük össze a mazsolával és fahéjjal, majd ezt töltsük bele az almákba. Ezután cseppentsünk a töltelék tetejére egy kevés mézet, tegyünk rá némi vajat, majd helyezzük rá az alma tetejét. A töltött almákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 175 fokon süssük 30 percig. Ha letelt az idő, akkor tegyünk egy gombóc vanília fagylaltot egy tányérra, szórjunk rá némi fahéjat, és helyezzük rá a sült almát.
Hozzávalók
A lista vége