
Házi rozmaringszörp
Ha a fenséges rozmaring ízű szörpöt, egy kis ásványvízzel és citromlével összekeverjük egy csodálatos és frissítő nyári üdítőt kapunk . Hideg pezsgővel keverve akár aperitifként is élvezhető. Kevés időt és erőfeszítést igényel a szörp elkészítése. És ha másokat akarna meglepni, akkor ez egy személyes ajándék is lehet a következő baráti vagy családi összejövetelkor.
Hozzávalók:
- 300 ml víz
- 200 g dmBio nyers nádcukor
- 30 g rozmaring
Elkészítés:
- Melegítsük fel a vizet és a cukrot egy serpenyőben. Pároljuk néhány percig, amíg a cukor feloldódik. Folyamatosan keverjük. Vegyük le az edényt a tűzhelyről.
- Merüljön el teljesen a rozmaring a szirupban. Hagyjuk fedett állapotban szobahőmérsékleten 6-8 órán át.
- Távolítsuk el a rozmaringot, és töltsük egy palackba a szörpöt. Hűtőszekrényben tárolljuk, és két héten belül fogyasszuk el.
Ajándéknak, vagy saját felhasználásra
A szörp tökéletes ízvilágot kölcsönöz koktéloknak vagy akár alkoholmentes italoknak. Például öntsünk egy pohárba 2-4 cl szörpöt és fél citrom levét. Adjunk hozzá jégkockákat és hideg ásványvizet. Díszítsük egy szelet citrommal és egy rozmaringgal, és élvezze a hideg frissítőt.
Szeretettel csomagolva és egy gyönyörű címkével ellátva, a rozmaringszörp ideális kis ajándékként egy vendégségbe.
Ha tovább olvasnál a témában, ajánljuk olvasd el ezt a cikket is: