
Csokoládés zabkeksz
Valami édesre vágysz, de nem tudod mihez fogj hozzá? Tea vagy kávé mellé is ideális, de biztos lehetsz benne, hogy magában is villámgyorsan elkapkodja a család apraja-nagyja a konyhából. Íme egy villámgyors csokiskeksz, amely biztosan megédesíti az ünnepi készülődést!
Hozzávalók
- 250 g aprószemű zabpehely
- 125 g dmBio teljes kiőrlésű gluténmentes zabliszt
- 2 tk dmBio borkő sütőpor
- ½ tk fahéj
- 220 g kókuszvirágcukor
- 150 g margarin
- 15-20 g dmBio csokoládécsepp
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük össze a zabpelyhet, a zablisztet, sütőport, fehéjat és a cukrot. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A száraz összetevőkhöz adjuk hozzá a margarint, végül szórjuk a tálba a csokoládé pasztillákat is. Gyúrjuk össze a tésztát, majd egy evőkanál segítségével mérjük ki az adagokat. Formázzunk kisebb golyókat és helyezzük a süteményt egy sütőpapírral bélelt tepsire (egyszerre kb. 15-20 darabot). A zabkekszet körülbelül 20 percig süssük, míg aranybarna nem lesz a végeredmény.
A lista vége