FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Ázsiai vöröslencse leves

Ázsiai vöröslencse leves

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 tk thai vörös currypasta
  • 1 szelet gyömbér
  • 25 ek. olívaolaj
  • 20 dkg vörös lencse
  • 1,2 l zöldség alaplé
  • 140 ml kókusztej
  • 3 ek. vaj
  • 4 fej gomba (csiperke/laska/shiitake/júdásfüle)
  • só, bors
  • koriander
  • konzerv zöldborsó

Lépésről lépésre:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk. Kevés olajon és vajon megdinszteljük azokat, sózzuk, majd hozzáadjuk a currypasztát. Hozzáreszeljük a gyömbért.
  2. Amikor megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük alaplével és fedővel lefedjük. Félretesszük pihenni.
  3. A friss gombákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a szárítottakat pedig felöntjük meleg vízzel, hogy „feléledjenek”.
  4. A laska gombákat egészben, a csiperkéket felszeletelve kezdjük el egy kevés vajon megpirítani.
  5. Amíg a gombák pirulnak, a levesalapot pépesre turmixoljuk. Felöntjük egy kevés alaplével és kókusztejjel, alaposan elkeverjük.
  6. Ha a gombák szép pirosra pirultak, a levesre szedve tálalhatjuk is a levest.

Ajánlott termékeink

A lista vége