A lista vége
Lépésről lépésre az Ön otthonában
Amíg a kész terméket a kezében nem tartja, számtalan gyártási folyamaton megy keresztül.
Az alábbiakban betekintést nyerhet terméke feldolgozási folyamataiba, és megismerheti azokat az embereket, aki részt vettek bennük.

Termesztés és betakarítás, Imatoro, Kangala, Douna, Kankalaba, Burkina Faso
A mangó a szumákfélék családjába tartozó, örökzöld mangófa termése, amely 45 méter magasra is megnőhet. A mangófa akár 300 gyümölcsöt is terem és elsősorban trópusi területeken nő, köztük Közép- és Dél-Amerikában, a Karib-térségben és Afrika trópusi övezetében. Több mint ezer mangófajta létezik, amelyek nagyságukban, alakjukban és ízükben is különböznek. A betakarítás ideje fajtától függően változik március és szeptember között. Az érett gyümölcs akár 20 centiméter nagyságú és két kilogramm súlyú is lehet. A mangó gyümölcshúsa mellett a zúzott magja is felhasználható olaj előállításához.
Feldolgozás, Ouagadougou, Burkina Faso
Ouagadougouban a mangó további feldolgozásra kerül és előkészítik a Németországba történő exportálásra. Előfeldolgozó üzemünkben egész évben mintegy 30 főt foglalkoztatnak. Ehhez jön még mintegy 100 idénymunkás a termelésben.
Import és értékesítés, Oyten, Németország
Gyártó partnerünk egy igazi bioúttörő, amely már több mint 40 éve az ökológiai gazdaságból származó szárított gyümölcsökre, diófélékre és kókusztermékekre specializálódott, amelyeket gondosan dolgoznak fel és erőforrás-kímélő módon csomagolnak be. A középvállalkozás a hosszú távú személyes kapcsolatokra épít termelő partnereivel világszerte, saját bioprojektjei vannak és támogatja a helyi gazdákat. Célkitűzései középpontjában a származási országokban folytatott képzéseken és az új feldolgozóüzemek nyitásán felül a Naturland-minősítésű termékpaletta bővítése és az ökológiai gazdálkodást folytató mezőgazdasági területek növelése áll.
Tőlünk Önnek
Elosztóközpontjainkból a dmBio mangócsíkok megkezdik a dm üzletekbe vezető útjuk utolsó szakaszát. Itt megérkezve felkerülnek a polcokra, ahol a következő bevásárlása során Ön is megtalálhatja őket.
Az Ön terméke az alábbi tanúsítvánnyal rendelkezik:
Ezt a projektet támogatja:
Az ökológiai gazdálkodás elősegítése Burkina Fasóban
Fogué Kouduahodie 2009-ben alapította cégét Ouagadougouban, Burkina Fasóban. Az üzemben biomangót dolgoznak fel és exportálnak.
Fogué élelmiszer-technológiai mérnök, aki többéves tapasztalattal rendelkezik a szegénység technikai enyhítése és a fenntartható mezőgazdaság területén. Cégével célul tűzte ki, hogy a burkinai gazdákat meggyőzze az ökológiai gazdálkodás előnyeiről, képezze őket, és összekapcsolja őket a világpiaccal. Üzeme biotermesztésű mangót vásárol, amelyet feldolgoz és többek között Németországba exportál. Ezzel elősegíti a klíma- és a fajtavédelmet, valamint stabil jövedelmet biztosít a gazdák és az alkalmazottak számára.
Német gyártó partnerünk szinte megalapítása óta támogatja a burkinai üzemet. A szoros együttműködés hivatalosan 2011-ben kezdődött. Gyártó partnerünk nemcsak a szárított mangó importálásával foglalkozik, hanem támogatja a burkinai üzemet a szezon előtti nyersanyagok beszerzése, a tanúsítványok, a beruházások és egyéb fejlesztések finanszírozásában a folyamatok, a minőség és a fenntarthatóság javítása érdekében.
Az ökológiai termesztésről a Naturlandra való átállást közösen döntötték el és valósították meg sikeresen. A Naturland irányelvei túlmutatnak az EU ökológiai irányelvein. A kritériumok között szerepel a teljes vállalkozás átállása az ökológiai és szociális irányelvek betartására, amelyek minden üzemre kötelezőek.
Gyártó partnerünk és a Fogué’s üzem úgy döntöttek, hogy a jövőben is fenntartják és tovább szélesítik a magas színvonalat. Bővítik a termesztési projektet, mind további termőterületekkel, mind pedig további nyersanyagokkal. Ez egyéb előnyöket jelent a természet számára és plusz bevételi forrásokat a gazdáknak. A dm támogatást nyújt ezeknek a terveknek a megvalósításában.