Különlegességek a dmBio exkluzív kínálatában
A filmekben mindig csodás jeleneteket láthatunk, arról, ahogy a család az asztal köré gyűlik és együtt fogyasztja el az elkészített ételeket. Ez a ’rituálé’ szerencsére a világ minden táján hasonlóan zajlik, a különbséget csupán a hozzávalók jelentik.
Olaszország híres a család és az ételek iránti szeretetéről. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a helyiek elmondása szerint az olasz otthon talán legfontosabb bútordarabja a la tavola, azaz az étkezőasztal. Az életüket jellemző szenvedély nem csak az evésre, de magára a főzésre is kihat. Az anyáról lányára szálló titkos tésztareceptek, a napérlelte zöldségekkel készített gazdag raguk, valamint a bor és a sajt is a kultúra fontos részét képezik.
A lista vége
Nem vitás, hogy a görög konyha legelterjedtebb fogása a gyros, azonban, ha jobban szemügyre vesszük az ország gasztronómiáját, azért jóval szélesebb a kínálat: a konyhát főként a kellemesen fűszeres húsok (bárány, marha, kecske), az olíva, a joghurt, a méz, a zöldségek és hüvelyesek, valamint a különféle halételek jellemzik.
A lista vége
A ázsiai konyha szinte spirituális magasságokba emeli az étkezést - a legfontosabb vezérelv a természettel való harmónia megőrzése. Az alapanyagok kiválasztásánál mindig kiemelten ügyelnek a frissességre (nyers fogások), az étel prezentálására, valamint a szezonalitásra. A tradicionális ételek elkészítéséhez azonban érdemes bővíteni az alapanyagismeretünket: a hozzávalók között gyakran találunk japán rizst, tofut, wasabit, szójaszószt, miszot, rizsecetet, zöld teát, szezámolajat, halszószt, gyömbért és kimchit is.
A lista vége