dmBio örömutazás - Görögország
Napos Görögország
A dmBio görög termékei az ország kiválasztott régióiból származnak, és a mediterrán életmódot közvetlenül otthonunkba varázsolják.
Íme néhány konkrét információ egyes termékekről:
A dmBio olívabogyó mix magozott keverékhez a kimagozott Kalamon olajbogyót és a zöld olajbogyót extra szűz bio olívaolajban pácoljuk finom görög gyógynövényekkel, és sóoldat nélkül palackozzuk. Olajbogyóink kiváló minősége szempontjából a legfontosabb a betakarítás megfelelő ideje. Görögországban az olajbogyó betakarítása októberben kezdődik és decemberben ér véget. A betakarítást nagy gondossággal végzik. Az olajbogyókat kézzel szedik, majd megtisztítják és válogatják. A fekete Kalamon olajbogyó az étkezési olajbogyó királynője! A Peloponnészosz déli részéről származik, testes aromával és kiváló, gyümölcsös ízzel rendelkezik. A zöld étkezési olajbogyó Közép-Görögországból származik, és nagyon telt aromájú, valamint szilárd állagú, kellemes diós ízű.
Görögországban van a legtöbb méhkaptár Európában. Az ország még mindig sok érintetlen természeti helyet kínál, ezért Görögország a méhek paradicsoma. A dmBio erdei és kakukkfűmézünket nyár elején gyűjtik a méhek, amikor a kakukkfű más szezonális vadvirágokkal együtt virágzik. A kakukkfű és az erdő vadvirágainak keveréke intenzív mézes aromát ad.
A dmBio fetás krémsajttal töltött piros paprika piros paprikái Közép-Görögországban nőnek, pikánsak vagy közepesen csípős ízűek. Fűszeres feta krémsajt keverékkel vannak töltve. Észak- és Közép-Görögországban nagy hagyománya van a paprika termesztésének, betakarításának és beépítésének a helyi étrendbe. A paprika és más zöldségek pácolása gyakori a görög háztartásokban, és minden észak-görög nagymamának saját receptjei vannak, amelyek mindegyike a sóoldat (friss víz és só) tartósításának hagyományos módszerét használják. A paprika betakarítása júniusban kezdődik, október végén / november elején ér véget (ha az időjárás engedi), és sok gondot és odaadást igényel a forró nyári napsütésben, mivel a paprika növények kényesek, és csak szakértő kezek tudják betakarítani.