Bio Kávé
Biokávé – fedezze fel a kávék sokszínűségét – bio minőségben!
Teljesen mindegy, hogy Ön igazi ínyenc-e, és szívesen diskurál az arabica és robusta kávék közötti különbségről, vagy csak most ismerkedik a kávék világával, és próbál eligazodni a széles választék között: nálunk mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő kávét, méghozzá bio minőségben.
A biokávék ugyanolyan ízvilágokat képviselnek, mint hagyományos társaik, a legfőbb különbség abban rejlik, hogy a biokávét fenntartható módon, biogazdálkodásban termesztik, így előállításának kedvezőbb hatása van a környezetre, a biológiai sokféleségre és a megművelt talajra.
Mi szól a biokávé mellett?
A kávét nem lehet csak úgy, tetszésünk szerint "bio" címkével ellátni. Ahhoz, hogy egy termék bio minősítést kapjon, a kávétermelőknek tanúsítványokkal kell rendelkezniük.
Az uniós szabályozás szerint a bio minősítés legfontosabb jellemzői a következők:
A géntechnológia tilalma
Kémiai-szintetikus növényvédőszerek használatának tilalma
Tiltott az ásványi nitrogénműtrágyák használata
Előírás a talaj, a levegő és a víz védelme
A biokávék széles választékának köszönhetően a vásárlók dönthetnek arról, hogy tudatosan olyan kávétermesztők mellett teszik le a voksukat, akik önként vállalnak plusz invesztíciót, hogy magas minőségű kávét állítsanak elő biogazdálkodással. Sok biokávé egyben Fair Trade logóval is rendelkezik, így a kávétermesztők tisztességes kereskedelmi feltételekben részesülnek, ami az adott termesztési régió javát is szolgálja.
Nem minden biokávé egyforma
Jó tudni, hogy a biokávé egyéb bio termékekhez hasonlóan legfeljebb 5 százalék nem biogazdálkodásból származó kávészemeket is tartalmazhat, miközben továbbra is bio minősítést kaphat. Az, hogy végül milyen ez az arány a végtermékben, ugyanúgy szerepet játszik a termék árában, mint a kávébabok minősége és a pörkölés módja. Az a szempont, hogy honnan származik a kávé, hogy keverékről van-e szó, vagy miként van csomagolva, természetesen ugyanolyan lényegesek.
Mit kell tudnunk a kávé pörköléséről?
A kávépörkölésnek általában három fajtája van: világos, közepes és sötét.
A világos pörkölés a természetes aromákat és savakat hívja elő, így élénk és enyhén savas ízt kap a kávé
A közepes pörkölés fokozza a csokoládés és diós jelleget
A sötét pörkölés erős, intenzív ízt kölcsönöz, füstös és karamellás jelleggel
A pörkölés foka befolyásolja az ízt, de a személyes preferenciák természetesen ugyanúgy fontos szerepet játszanak. A dm szortimentjében többféle pörkölésű biokávé is megtalálható.
Fedezze fel a legideálisabb kávét!
Egész szemek? Vagy inkább őrölt legyen? Kávépárna vagy kapszula? Tejjel, tejpótlóval vagy feketén? Cukorral vagy anélkül? Arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb, nincs egyértelmű válasz, hiszen az ízlés teljesen szubjektív, és nem minden elkészítései mód egyformán kedvelt. Érdemes kísérletezni, és így megtalálni a személyes favoritokat!
Ha kezdő, érdemes egyszerű módszert választania, és a például Olaszországban népszerű espresso főzővel elkészíteni a kávét, ami szinte minden háztartásban fellelhető.
A francia presszó szintén népszerű, nem igényel nagy ráfordítást és szakértelmet.
Ha a barista élményt keresi, egy portafiltergépbe való befektetés nagyszerű módja lehet annak, hogy minden nap frissen főzött eszpresszót ihasson.
Ha ez túl bonyolult lenne elsőre, a kávépárnák és kapszulák is nagyon kedveltek, és felhasználóbarát alternatívát jelentenek.
Végül a reggeli kávéhoz a jó öreg „kotyogós” kávéfőző is tökéletes választás, vagy a filteres elkészítési megoldás is szóba jöhet.
A dm Online Shopban többféle elkészítési módhoz és ízléshez megfelelő kávét talál, amelyeket online is megrendelhet, hogy energikusan indulhasson a nap! Ha pedig inkább szüneteltetné a kávéfogyasztást, teáink széles választéka között is érdemes körülnéznie!