FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Citromos-cukkini spagetti, Patagóniai tintahal karikákkal és grillezett garnélával

Citromos-cukkini spagetti, Patagóniai tintahal karikákkal és grillezett garnélával

Hozzávalók:

  • 300 g spagetti
  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 darab shalotta hagyma
  • friss kakukkfű
  • koktélparadicsom
  • 3 citrom leve és reszelt héja
  • só, bors
  • petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db patagóniai tintahal
  • 4 db garnélarák
  • 10 dkg vaj
  • aszalt paradicsom

Lépésről lépésre:

  1. A tésztát kevés vízben megfőzzük, amit sóval, citromlével és a citrom héjával ízesítsük.
  2. A mártáshoz olíva olajon megdinszteljük a shalotta hagymát, majd felöntjük a tészta megmaradt főzővizével, friss kakukkfüvet, koktélparadicsomot és fokhagymát adunk hozzá és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik.
  3. A cukkinit julienne -re vágjuk.
  4. A rákokat és a tintahalat előkészítjük, majd grill lapon, kevés olajon lepirítjuk őket.
  5. A tésztát szószhoz keverjük, majd a cukkinit és a halakat is beleforgatjuk, de már nem főzzük tovább.

A lista vége