
Citromos-cukkini spagetti, Patagóniai tintahal karikákkal és grillezett garnélával
Hozzávalók:
- 300 g spagetti
- 1 nagyobb cukkini
- 2 darab shalotta hagyma
- friss kakukkfű
- koktélparadicsom
- 3 citrom leve és reszelt héja
- só, bors
- petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db patagóniai tintahal
- 4 db garnélarák
- 10 dkg vaj
- aszalt paradicsom
Lépésről lépésre:
- A tésztát kevés vízben megfőzzük, amit sóval, citromlével és a citrom héjával ízesítsük.
- A mártáshoz olíva olajon megdinszteljük a shalotta hagymát, majd felöntjük a tészta megmaradt főzővizével, friss kakukkfüvet, koktélparadicsomot és fokhagymát adunk hozzá és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik.
- A cukkinit julienne -re vágjuk.
- A rákokat és a tintahalat előkészítjük, majd grill lapon, kevés olajon lepirítjuk őket.
- A tésztát szószhoz keverjük, majd a cukkinit és a halakat is beleforgatjuk, de már nem főzzük tovább.
A lista vége