
Mustáros, borskérges sertésszűz lencsesalátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sertésszűz
- 2 evőkanál mustár
- 3 dkg színes bors
- tengeri só
A salátához:
- 20 dkg dmBio hegyi lencse
- 1 fej édeskömény
- 1 fej salotta hagyma
- 1 nagy szem narancs
- 1 evőkanál dmBio reszelt narancshéj
- 3 evőkanál dmBio extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
- A salátához a lencsét enyhén sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét, szűrjük le. A hagymát és az édeskö-ményt szeleteljük fel vékonyan, keverjük el a lencsével, a hámozott, kockázott narancshússal, a narancshéjjal és az olívaolajjal.
- A sütőt melegítsük elő 230 °C-ra. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, távolítsuk el a hártyákat, kenjük meg a mustárral.
- A borsot mozsárban törjük durvára, öntsük egy nagy lapos tányérra. Hempergessük meg a húst a durvára darált borsban, majd helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és tegyük az előmelegített sütőbe 20 percre sülni. Szeletelés előtt 5–8 percig pihentessük, a szeleteket tálaláskor sózzuk kristálysóval.
Tápanyagtartalom egy adagban: 648 kcal / 2710 kJ, 57,7 gramm fehérje, 25,7 gramm zsír, 46 gramm szénhidrát
Tipp: A barna színű hegyi lencse fűszeres, diós ízű , amely főzés után is ropogós marad. Még rövidebb idő alatt elkészül a héjától megfosztott (hántolt) vörös lencse, amit áztatás nélkül lehet főzni, azt is érdemes kipróbálni saláták hozzávalójaként.
Ajánlott termékeink
A lista vége