
Csirkeraguleves bulgurral és tökmagpestóval
Hozzávalók 4 személyre:
A leveshez
- 25 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál dmBio napraforgóolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 10 dkg kelkáposzta
- 2 dl dmBio natúr passzírozot paradicsom (Passata)
- só, frissen őrölt bors
- 5 dkg dmBio bulgur
A tökmagpestóhoz:
- 5 dkg dmBio tökmag
Elkészítés:
- A felaprított hagymát dinszteljük meg a napraforgóola-jon, adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst, pirítsuk meg.
- Tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a hámozott, felda-rabolt zöldségeket a kelkáposzta és a zöldborsó kivéte-lével. Öntsük fel 1,5 liter vízzel és a paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük 30–35 percig.
- Ezután keverjük bele a zöldborsót, a csíkokra vágott kelkáposztát és a bulgurt. Főzzük további 15 percig a levest. Ízesítsük sóval, borssal.
- A tökmagpestóhoz a tökmagot, a darabolt fokhagymát és az aprított bazsalikomot tegyük mozsárba/botmixer táljába. Öntsük hozzá az olívaolajat, adjunk hozzá tenge-ri sót, majd pépesítsük finomra. Egy-egy kanál pestóval tálaljuk a levest.
Tápanyagtartalom egy adagban: 350 kcal / 1465 kJ, 25,8 gramm fehérje, 14,5 gramm zsír, 29,7 gramm szénhidrát
Tipp: Ha gyorsítani akarunk a főzésen, a házi tökmagpesto helyett használhatunk kész dmBio bazsalikompestót is!
Ajánlott termékek
A lista vége