FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Csirkeraguleves bulgurral és tökmagpestóval

Csirkeraguleves bulgurral és tökmagpestóval

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 25 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál dmBio napraforgóolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 2 dl dmBio natúr passzírozot paradicsom (Passata)
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 dkg dmBio bulgur

A tökmagpestóhoz:

  • 5 dkg dmBio tökmag

Elkészítés:

  1. A felaprított hagymát dinszteljük meg a napraforgóola-jon, adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst, pirítsuk meg.
  2. Tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a hámozott, felda-rabolt zöldségeket a kelkáposzta és a zöldborsó kivéte-lével. Öntsük fel 1,5 liter vízzel és a paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük 30–35 percig.
  3. Ezután keverjük bele a zöldborsót, a csíkokra vágott kelkáposztát és a bulgurt. Főzzük további 15 percig a levest. Ízesítsük sóval, borssal.
  4. A tökmagpestóhoz a tökmagot, a darabolt fokhagymát és az aprított bazsalikomot tegyük mozsárba/botmixer táljába. Öntsük hozzá az olívaolajat, adjunk hozzá tenge-ri sót, majd pépesítsük finomra. Egy-egy kanál pestóval tálaljuk a levest.

Tápanyagtartalom egy adagban: 350 kcal / 1465 kJ, 25,8 gramm fehérje, 14,5 gramm zsír, 29,7 gramm szénhidrát

Tipp: Ha gyorsítani akarunk a főzésen, a házi tökmagpesto helyett használhatunk kész dmBio bazsalikompestót is!

A lista vége