Erősítse immunrendszerét természetesen: ami semmi esetre sem hiányozhat télen

dm Kft.
Olvasási idő 3 perc
•
2023. 03. 10.

Télen az immunrendszerünket különösen megterheli a hideg és a meleg gyakori váltakozása, valamint a száraz, fűtött levegő. Ahhoz, hogy egészségesen vészeljük át a téli időszakot, ellenállóképességünket különféle házi praktikákkal támogathatjuk. Eláruljuk Önnek, melyek ezek, és hogyan erősítik az immunrendszerét természetesen.
Az következő házi praktikák segítségével télen is egészséges maradhat
Ha gyenge az immunrendszere, fogyasszon egészséges italokat
Gyógyföld: Igyunk földet? Jól olvasta! A gyógyföld egy ideje már szó szerint szájról szájra terjed. Miért is? Azért, mert azt állítják róla, hogy nagyban hozzájárul testünk egészséges működéséhez. Az orvosi használatra engedélyezett gyógyföld, többek között a méregtelenítésben és a savtalanításban játszik szerepet, valamint fokozza az anyagcserét. A finomra őrölt gyógyföldet vízben vagy teában kell feloldani. Aki nem akarja túlbonyolítani, kapszula formájában is beveheti.
Gyógynövény elixírek: Ahhoz, hogy egészségesnek érezzük magunkat, a gyógyföld fogyasztásán kívül, gyógynövény elixíreket is készíthetünk. Egyes állítások szerint, hozzájárulnak ahhoz, hogy a test új erőre kapjon, és vitalizált legyen. A dm polcain megtalálhatóak a vas-és vitamin elixírek, amelyek támogatják az energiaanyagcserét.
Almaecet: Egy igazi házi csodaszer, az almaecet. Készítsen magának reggel egy pohár ecetes vizet: Tegyen két evőkanál ecetet egy pohárba, majd öntse fel vízzel. Ez nagyon jót tesz a bélflórának” – tanácsolja Theresia Harrer-Vitzthum a TEH-Egyesülettől (Hagyományos Európai Gyógyászati Egyesület).
Mit fogyasszunk, hogy természetesen erősítsük az immunrendszert?
A fermentált ételek elűzik a betegségeket okozó baktériumokat a nyálkahártyában, így első választás lehet az immunrendszer támogatása során. Ezenkívül a gyümölcsök és a zöldségek is hasznosak számunkra. A helyes étkezés alapvetően nem bonyolult, a varázsszó a vegyes táplálkozás. Aki kiegyensúlyozottan és változatosan étkezik, az rendszerint egészséges mikro biommal, ezáltál egészséges immunrendszerrel rendelkezik a bélben. És ez lényeges, hiszen az immunsejtek 70%-a itt található.
A zsírok esetében figyeljen arra, hogy egészséges zsírokat fogyasszon: az olívaolaj és a mogyoróolaj például jól tolerálhatók. Különben nem kell feltétlenül növényi zsírokat választani, állítja Harrer-Witzthum: „Az állati zsírok számunkra nemcsak negatív hatással bírnak. Minden esetben attól függ, milyen tartású állatoktól származnak.” Amennyiben sok antibiotikumot kapnak, mint gyakran az ipari állattartás esetében, az számunkra sem egészséges.
Ha mégis utolérne bennünket a megfázás:
A sokoldalú gyömbér: A gyömbér nyákoldó hatású, és gyulladáscsökkentő, ezért a „természet aszpirinjének” is tartják. A friss gyömbért a legjobb, ha lereszeljük vagy egészen vékonyra szeleteljük. A gumó különösen jó teában is. Akinek van kedve egy energiabombához, gyorsan készíthet egy gyömbér koktélt : vágjon apróra (100 g) gyömbért, öntse hozzá kb. két citrom frissen facsart levét, majd keverje össze két evőkanál mézzel vagy juharsziruppal – kész is!
(Nagyi) húslevese: Még mindig nem tisztázott pontosan, hogy miért tesz jót éppen a húsleves köhögésnél, láznál vagy náthánál. Valószínűleg a hozzávalók összjátékán múlik: a zöldségfélék színes keveréke, a forró, jóleső folyadék és a hosszú ideig fővő csontvelő összetevői. A húsleves csökkenti a nyálkahártya duzzanatát, célzottan hat a gyulladásokra a testben, és megelőzésképpen is fogyasztható. A nagyi húslevese egy igazi titkos fegyver a megfázás ellen!