FőnavigációKategória navigációFőtartalom
Kacsamelles, körtés, kesudiós zöldsaláta

Kacsamelles, körtés, kesudiós zöldsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg bőrös kacsamellfilé
  • 1 dl dmBio balzsamecet
  • 1 darab kemény húsú körte fél citrom leve
  • 2 darab szívsaláta
  • 15 dkg dmBio kesudió
  • 1-1 csokor friss bazsalikom és petrezselyem
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál dmBio extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 230 °C-ra. A tisztított, meg-mosott, szárazra törölt kacsamellet egy felhevített serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk körbe. A bőrös oldalán kezdjük a sütést, folytassuk, míg kisül a zsír és ropogós lesz a bőr. Ekkor fordítsuk meg, és süssünk kör-ben kérget a húsos felére is. Tegyük át tepsire, és süssük 10 percig az előmelegített sütőben, majd vegyük ki, és pihentessük.
  2. A balzsamecetet öntsük serpenyőbe, és gyöngyözve forralva sűrítsük be. A körtét mossuk meg, csíkozzuk fel vékonyan, tegyük vízbe, amelybe citromlevet facsartunk.
  3. Állítsuk össze a salátát: a szívsalátát vágjuk csíkokra, helyezzük tálba. A kesudiót vágjuk durvára a bazsalikommal, petrezselyemmel együtt, szórjuk a salátára. A körtét csepegtessük le, ezt szórjuk a salátára, lazán forgassuk össze.
  4. A langyosra hűlt kacsamellet szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, helyezzük a salátára. Locsoljuk meg az olívaolajjal és a balzsamecettel, azonnal tálaljuk.

Tápanyagtartalom egy adagban: 509 kcal / 2103 kJ, 26,5 gramm fehérje, 32,3 gramm zsír, 25,8 gramm szénhidrát.

Tipp: A Modenából származó ecetspecialitás vörösborecet és szőlőmust nemes kompozíciója. Öntetek, szószok, páclevek, zöldségek és húsételek ízesítésére is alkalmas.

A lista vége