Cékla krémleves

Hozzávalók:
- 300 g cékla
- 2 fej hagyma
- 20 g friss gyömbér
- 300 g sárgarépa
- 1 savanykás ízű alma
- 1 késhegynyi chili por
- 2 ek dmBio extra szűz olívaolaj
- 500 ml zöldségalaplé (Tipp: dmBio ételízesítő zöldségekkel)
- 300 ml dmBio kókusztej
- 100 ml dmBio céklalé
- só és bors
Tálaláshoz:
- 4 ek dmBio kókusztej
- 4 tk kókuszchips
- tetszés szerint chilipehely vagy koriander
- dmBio fehérjedús kenyér
Elkészítés:
Hámozzunk meg a céklákat és vágjuk nagyobb darabokra. Hevítsünk fel két evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, illetve a gyömbért, majd dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott almát, a darabokra vágott répát, és kb. 5 percig pirítsuk közepes lángon. Ezután öntsük hozzá a céklalevet, a zöldségalaplevet, a kókusztejet és jól keverjük el az egészet. Ízesítsük sóval és borssal, adjuk hozzá a chiliport, majd fedő alatt kb. 30 perc alatt forraljuk össze. Pürésítsük a levest egy robotgép segítségével, majd tálalhatjuk is. Díszíthetjük akár kókusztejjel vagy pirított kókuszreszelékkel, korianderrel.
Nézze meg a cékla krémleves elkészítését